» » » Як доглядати за собакою?

Як доглядати за собакою?

Як доглядати за собакою?
Як доглядати за собакою?

Якщо ви вирішили завести собаку, то необхідно з усією серйозністю усвідомлювати, що новий вихованець буде повністю залежати від вас, саме ви будете нести за нього відповідальність. Тому важливо знати, як правильно доглядати за собакою.

миття

Оскільки собаки багато часу проводять на вулиці, то догляд за цими тваринами, в першу чергу, включає в себе миття. Для миття собаки необхідно використовувати спеціальні сорти шампуню. Не варто нехтувати ними, оскільки використання неспеціалізованих засобів по догляду за шерстю вихованця позбавляє його шкіру нормальної жирності, що призводить до сухості шкіри, а також появі тріщин на ній. Також не рекомендується часто мити собаку. Це може привести до гіпертрофована жирових залоз. В результаті виникає дисфункція жирових залоз, яка сприяє розвитку шкірних захворювань. Саме з цих причин правильно буде мити собаку не частіше ніж один раз на 2 місяці. Собак з довгою декоративною шерстю дозволяється мити 2 рази на місяць, але не більше. Ще варто сказати, що вартість шампунів для декоративних порід собак досить висока, а якщо ви збираєтеся підготувати таку собачку до виставки, то її «косметичка» скоріше за все обійдеться господарям дорожче солідного набору косметики для дуже вимогливою жінки.

Догляд за кігтями

Собаки, які проживають в домашніх умовах, потребують регулярного догляду за своїми кігтями. Під час проведення процедури стрижки кігтів слід бути вкрай акуратним і уважним, оскільки, якщо обрізати тварині кігті занадто коротко, то їх коріння можуть запалитися. Найкраще використовувати для стрижки кігтів спеціальний прилад, який допоможе уникнути тріщин і розшарування нігтя. Такі «когтерезкі» продаються у всіх зоомагазинах і коштують досить недорого.

Стрижка та триммінг



Варто сказати про те, як доглядати за собакою з довгою шерстю, для них обов`язковими є такі процедури, як стрижка і триммінг. Стрижка собак необхідна не тільки для того, щоб видалити відмерлі шерсть, але і для того, щоб надати певну стандартами породи форму. Тримминг здатний забезпечити рівномірне наростання вовняного покриву, а також однорідність структури вовни. В регулярній стрижці потребують собаки з довгою або середньої довжини шерстю.

Догляд за вухами



Собаки з густою і пухнастою шерстю вимагають особливого догляду за вухами. У таких собак шерсть на вухах слід періодично розбирати, розчісувати і вкорочувати. Іноді зростання вовни може спостерігатися навіть всередині вуха. В такому випадку необхідно регулярно висмикувати з слухового каналу отмершую шерсть. Інакше може утворитися закупорка вуха і його запалення.

Як доглядати за вагітною собакою

Собака під час вагітності особливо гостро потребує хорошого догляду. В першу чергу необхідно забезпечити їй якісне і повноцінне харчування. Однак в разі, якщо ваша собака не є худенькою, то краще буде обмежити її раціон за допомогою каш. У перший місяць вагітності тварина повинна харчуватися в звичайному режимі: вранці і ввечері. У раціон в обов`язковому порядку повинні входити сир, терті овочі (крім капусти), сире м`ясо, молочні каші, варена печінка. Великим собакам можна давати 2-3 рази в тиждень невелика кількість морської риби без кісток. Крім цього, в їжу необхідно додавати такі мінеральні речовини, як глюконат кальцію, гліцерофосфат кальцію, фосфат кальцій в порошках і таблетках, а також вітаміни груп A, B, C, E і D. Потрібно намагатися вигулювати собаку, як можна частіше - мінімум 2 -3 години в день. Однак слід стежити за тим, щоб тварина не перевтомився, а в холодну пору року - не переохолодити. Також необхідно стежити за тим, щоб собака вела не надто активний спосіб життя. Потрібно зауважити, що на 7 тижні вагітності виводити тварину на вулицю потрібно кілька разів на день, оскільки число годувань збільшиться до 4-х разів на день, а крім цього, збільшується в розмірах матка починає тиснути на сечовий міхур і шлунок собаки.

Як доглядати за собакою чихуахуа

Чихуахуа - це кімнатна собачка, крихітних розмірів, яку господарі практично не випускають зі своїх рук. Але, не дивлячись на свої розміри і уявну невибагливість, догляд за цією твариною вимагає постійних зусиль. Крім прогулянок і регулярних годувань, час від часу необхідно проводити для свого вихованця «сеанси краси», які включають в себе наступні нюанси:

  • Під час миття слід уважно стежити за тим, щоб вода не потрапляла в вушка чихуахуа. Крім цього, потрібно наносити зовсім невелику кількість шампуню, в іншому випадку у тварини може з`явитися лупа.
  • Необхідно регулярно перевіряти свого вихованця на наявність глистів і давати йому профілактичні засоби.
  • Не забувайте вчасно проводити тварині вакцинацію і щеплення.
  • Обов`язково влаштовуйте своєму вихованцеві прогулянки на свіжому повітрі. Однак варто врахувати, що при перших прогулянках не рекомендується спускати чихуахуа з рук, оскільки їй необхідно буде звикнути до нової атмосфері і освоїтися. Для прогулянок в холодну пору року слід в обов`язковому порядку придбати для вихованця теплий одяг.

І найголовніше, пам`ятайте про те, що ми відповідаємо за тих, кого приручили, ставитеся добре до свого собаки, і ви побачите, що немає більш відданого істоти!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!