» » » Особливості догляду за собаками великих порід

Особливості догляду за собаками великих порід

Особливості догляду за собаками великих порід

Для того щоб ваш вірний вихованець був здоровим, активним і довгі роки радував своєю відданістю, необхідний правильний догляд за ним. Більшою мірою це стосується собак великих порід, які дуже швидко ростуть і інтенсивно набирають м`язову масу. Так, наприклад, ряд фізіологічних особливостей великих собак визначає специфічні вимоги до їх раціону.

Прийнявши рішення завести вдома такого вихованця, пам`ятайте, що це велика відповідальність, що вимагає від людини певних знань, які допоможуть підтримувати здоров`я собаки і захищати від серйозних проблем. Піклуючись про своє вихованця, ви не зможете обійтися без допомоги кваліфікованих фахівців - на сайті ветеринарної клініки можна знайти багато корисної інформації по догляду за домашніми тваринами і записатися на прийом до найкращих лікарів.

Догляд за шкірою і шерстю

Отже, почнемо з догляду за шерстю. Мити цуценя багато ветеринари рекомендують тільки після досягнення трьох- чотиримісячного віку. При цьому часті водні процедури для собак небажані - буде достатньо 2-3 разів на рік. Більш часте миття шкідливе для вовни і шкіри тварини, яка стає сухішою і схильною до лупи і екзем. Якщо собака забруднилася або є необхідність помити лапи після прогулянки, то обмежтеся миттям простою водою без шампунів і мила. Краще і зовсім просто протерти лапи спеціальною ганчірочкою.

Не забувайте, що шерсть собаки вимагає постійного розчісування. Це покращує кровопостачання шкіри і усуває відмерлі волоски. Деякі породи собак не линяють, і якщо не стежити за шерстю, то це може привести до Колтун і доставити вихованцеві значні незручності.

Догляд за зубами і кігтями



Підстригати кігті необхідно лише в тих випадках, коли вони заважають ходьбі або псують ходу. Влітку дорослі собаки сточують кігті при пересуванні по твердим поверхням, наприклад, асфальту. Тому періодично непогано погуляти з вихованцем по тротуару або залишати м`ячик в тихому провулку, де не їздять машини.

Взимку багато власників вважають за краще підстригати собаці кігті. Однак робити це потрібно дуже обережно спеціальними щипцями. При стрижці кігтів видаляйте тільки кінчик, ні в якому разі не зачіпайте пульпу.

У здорової собаки, яка харчується правильно і збалансовано, рідко виявляються проблеми з зубами. Завдання господаря стежити, щоб вони були міцними, без зубного каменю і жовтизни. В іншому випадку це може свідчити про наявність захворювань або нестачі будь-яких речовин в раціоні.

Особливості харчування собак великих порід



Цуценята великих порід ростуть дуже швидко, а неправильне харчування може привести до тяжких наслідків для здоров`я собаки, включаючи рахіт, захворювання кісток і суглобів. Тому раціон повинен бути збалансованим. Важливо, щоб він включав всі корисні речовини, необхідні для правильного розвитку конкретної породи. Керуватися рекомендаціями на етикетці продукту або рекламному буклеті потрібно, але всі основні моменти, що стосуються годування вихованця, повинні обговорюватися тільки з ветеринарним лікарем.

Середня тривалість життя собак великих порід, на жаль, невелика. Прихід старості часто випадає на вік 6-8 років. Вихованцеві в цей період потрібно особливе харчування, що містить більше вітаміну Е і таурину. Також їжа повинна бути менш жирної, що дозволить їй швидше засвоюватися в організмі. Наприклад, ветеринари рекомендують в раціоні собак старше 8 років яловичину замінити м`ясом птиці.

Цуценятам великих порід обов`язковий корм з підвищеним вмістом кальцію, фосфору, вітаміну Д, що допоможе правильному становленню кістково-м`язової системи.

Корисні поради і рекомендації по догляду за собаками великих порід

Пам`ятайте, що здоров`я собаки багато в чому залежить від вакцинації. Завдяки щепленням організм тварини краще захищений від інфекції і здатний швидше впоратися з хворобою. Знайти детальну інформацію про типи вакцин і терміни щеплення можна за цим посиланням https://vetclinika.com/services/vakcinaciya/vakcinaciya_sobak.htm, а також тут можна отримати консультацію кращих ветеринарів з багаторічним стажем.

У висновку представимо кілька корисних порад по догляду за собаками великих порід:

  • Обов`язково давайте фізичні навантаження свого чотириногого вихованця, особливо якщо він проживає в квартирі;
  • Проводьте корисні заняття на спеціальних майданчиках, не обмежуйтеся лише прогулянками по місту;
  • Вибирайте корми, що відповідають віку собаки;
  • Не допускайте ожиріння вихованця - це дуже шкідливо для його здоров`я;
  • У період линьки вичісують собаку щодня;
  • Не забувайте про профілактичні щеплення і регулярні відвідини ветеринарних лікарів.

Пам`ятайте, що здоров`я і самопочуття собаки багато в чому залежить від правильного догляду за нею. Тому не забувайте слідувати за необхідне рекомендацій і своєчасно звертатися за кваліфікованою допомогою до ветеринарів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!