» » » Які щеплення роблять цуценятам?

Які щеплення роблять цуценятам?

Які щеплення роблять цуценятам?

Ви давно мріяли про чотириногого друга і нарешті зважилися його придбати. Щиро вітаємо вас! Перші дні після появи маленького чотириногого грудочки в будинку, це суєта, метушня і захоплене розчулення. А потім до цих почуттів додається турбота, ви розумієте, що маленьке створіння вимагає догляду не меншого, ніж дитина. І перше питання, яке виникає у люблячих господарів, це якісь щеплення роблять цуценятам. Звичайно, адже ніхто з нас не хоче, щоб улюбленець хворів або, не дай Бог, загинув через легковажного ставлення господарів до його здоров`ю.

Поширені захворювання собак

Існує перелік захворювань собак, який може загрожувати не тільки здоров`ю та життю собак, але і їх господарям. Тому важливо розуміти, що є обов`язкові щеплення, а є другорядні, які робляться на ваш розсуд після консультації з ветеринарним лікарем:

  • Сказ, щеплення від цього захворювання є обов`язковою для будь-якого собаки в нашій країні. Ця хвороба закінчується 100% смертельним результатом для собак і небезпечна для людини.
  • М`ясоїдна чума, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Якщо у вас собака породи лайка, то щеплення від чуми обов`язкове.
  • Паравірусний ентерит, при якому відбувається зневоднення організму собаки, пронос, блювота. Для цуценят може бути смертельним.
  • Парагрип, який може привести до пневмонії.
  • Хвороба Лайма, переносниками якої є кліщі, викликає порушення координації, кульгавість та інші наслідки.
  • Лептоспіроз і коронавірус

Коли робити щеплення цуценяті



Коли і які саме, треба вирішувати в залежності від породи собаки, стану її здоров`я і після консультацій з фахівцями. Перед щепленням обов`язково провести глистогінні заходи, переконатися в тому, що у вашого вихованця немає бліх або кліщів і вона абсолютно здорова.

У скільки роблять щеплення цуценятам? Перше щеплення робиться цуценяті в період між 8 і 12 тижнями. Це комплексна вакцинація від таких захворювань як чума, гепатит, ентерит, лептоспіроз і парагрип. Через 21 день за графіком робиться ревакцинація і додатково робиться щеплення від сказу. Потім проводиться вакцинація в 7-8 місяців, після зміни всіх зубів, і остання, четверта вакцинація проводиться після досягнення собакою однорічного віку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!