» » » Чи можна гуляти після щеплення?

Чи можна гуляти після щеплення?

Чи можна гуляти після щеплення?

Вакцинація не гарантує, що дитина не захворіє хворобою, від якої його прищеплюють. Але вона суттєво впливає на перебіг і результат захворювання. Щеплення робляться щодо хвороб, від протікання яких залишаються важкі наслідки і можливі летальні випадки. Щеплені діти можуть перехворіти даними хворобами, але в легкій формі. Тому вакцинація безперечно важлива, це повинні знати всі. Багато батьків задаються питанням, чи можна гуляти після щеплення. Давайте розберемося в цьому детальніше.

принципи вакцинації

Щеплення робляться тільки здоровим дітям. Також ця процедура проводиться згідно календаря щеплень. У ньому враховані такі важливі фактори, як перелік хвороб, вік дитини і інтервали щеплення.

Суть вакцинації полягає в тому, що в організм вводиться препарат, що містить дуже ослаблені клітини вірусів, з якими організм обов`язково впорається. При цьому в ньому виробляться антитіла до даної хвороби, і в подальшому житті організм буде захищений від важкого ураження цими хворобами.

Лікарі не просто «колють» всіх за графіком. Це процес індивідуального підходу. Дитина повинна бути готова до прийняття щеплення. Він неодмінно повинен бути здоровий, щоб імунітет був в порядку. Після введення вакцини імунітет організму кидає всі сили на боротьбу з вірусними клітками. Тому підвищується температура і погіршується загальний стан. Так чи можна гуляти після щеплення?



У зв`язку з вищевикладеним, важливо виконувати рекомендації педіатра в період після щеплення.

  • Чи не пробувати нові продукти;
  • не контактувати з хворими родичами;
  • НЕ купати дитину;
  • не виходити на вулицю.

Чому ж важливо не гуляти після щеплення

Так як імунітет, як ми вже говорили, спрямований на боротьбу з інфекцією, то прогулянки можуть викликати небажані ускладнення. Адже найменший вітерець може привести до розвитку пневмонії та інших важких захворювань. Також на вулиці до вас можуть підійти не зовсім здорові сусіди. А імунітет зайнятий, і він не зреагує на небезпеку, яка атакує організм малюка. У зв`язку з цим, в перші дні, поки тримається температура, а значить йде боротьба організму з вірусними клітками, краще не гуляти і не купати малюка, щоб уникнути неприємних наслідків.

Бережіть своїх дітей і будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!