» » » Як годувати цуценя вівчарки?

Як годувати цуценя вівчарки?

Як годувати цуценя вівчарки?

Німецька вівчарка - порода універсальна. Вівчарку можна використовувати для охорони будинку, як поводиря або службової собаки в різних установах. Якщо ви купили цуценя, подбайте про його правильному харчуванні, догляді та вихованні. Тільки так можна виростити здорову собаку зі стійкою психікою.

годування собаки

Годувати собаку по щенячим мірками доведеться до 9-10 місяців:

  • у віці 1-2 міс. цуценя годують 6 разів на день;
  • в 2-3 міс. - 5 разів на день;
  • в 3-6 міс. - 4 рази на день;
  • в 6-10 міс. - 3 рази на день.

Для початку ви повинні для себе вирішити, як ви будете годувати цуценя вівчарки: натуральними або готовими кормами. Якщо у вас немає досвіду утримання собак великих порід, вам не варто вибирати перший варіант. Недолік будь-яких поживних речовин обернеться, перш за все, порушеннями розвитку лап. Тіло зазвичай зростає набагато швидше, ніж кінцівки. А так як вага вашого цуценятко немаленький, на його лапи йде дуже велике навантаження.

натуральний корм

При годуванні натуральним кормом вам потрібно буде дуже точно прорахувати раціон, користуючись спеціальними таблицями (можна скористатися таблицею), А для цього потрібен досвід. І в будь-якому випадку ви не зможете обійтися без вітамінно-мінеральних добавок. Натуральну їжу також не можна залишати в мисці у собаки, адже вона може зіпсуватися. М`ясо не дають в сирому вигляді, так воно може містити глисти і інших збудників хвороб. Його необхідно тривало проморожувати або приварювати.



Основу раціону повинні складати нежирні м`ясні продукти (телятина, пісна яловичина, птиця, кролятина, субпродукти) і каші (рис, вівсянка, гречка, пшоно). З субпродуктів можна давати, але не зловживати, рубець, курячі шлунки, печінка, серце, нирки, пеніси, вим`я, щоки. Пару раз в тиждень щеня повинен отримувати яйце. З молочних продуктів необхідно щодня давати нежирні сир або кефір. Варені овочі в невеликій кількості можуть додаватися в кашу. Не забувайте, що цуценята повинні мати постійний доступ до води. Категорично заборонено давати цуценятам свинину, будь-які солодощі, особливо шоколад, підліткам не рекомендують молоко.

готові корми

Готові корми позбавлені незручностей, що доставляються натуральним годуванням. Правильно годувати цуценя вівчарки таким способом просто. Склад кормів збалансований, на кожній упаковці ви знайдете інструкцію, із зазначенням добової потреби цуценя і кратності годування. Вводити в раціон цуценяти комерційний корм деяких виробників можна вже з тритижневого віку. У готових кормів немає недоліків, якщо дотримуватися простих рекомендацій:

  • Корм повинен бути супер-преміум класу. Дешеві корми робляться з неякісної сировини, що негативно позначається на розвитку собаки.
  • Обраний корм повинен відповідати віку тварини. Ця інформація вказується на упаковці.
  • Зверніть увагу, для яких порід собак призначений корм. Вам необхідно вибирати той, який розроблений для собак великих порід або безпосередньо для німецьких вівчарок.

Готові корми - це необов`язково сухий корм. Зараз у продажу є безліч собачих консервів відмінної якості, але годувати ними немаленьку німецьку вівчарку дуже дорого. В незалежності від того, чи будете ви годувати цуценя сухим або вологим кормом, у нього завжди повинна стояти в мисці вода в достатній кількості.

Додаткову інформацію про те, що повинно входити в раціон вівчарки можна знайти в статті Чим годувати вівчарку?.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!