» » » Як виховати вівчарку?

Як виховати вівчарку?

Як виховати вівчарку?

Вівчарки - одні з найрозумніших собак серед усіх існуючих. Саме з цієї причини їх і використовують в службових цілях поліція і прикордонні служби. Якщо Ви читаєте цю статтю, Вам напевно цікаво, як правильно виховувати вівчарку. Ми з радістю поділимося з Вами цією інформацією.

Як виховувати німецьку вівчарку

  • Для початку слід сказати, що все вівчарки дуже податливі для дресирування, а значить у Вас все обов`язково вийде. Головне - докласти хоч якісь зусилля. І чим Ваші зусилля будуть більше, тим краще буде результат. Пам`ятайте, що міська квартира для вівчарки - в`язниця. Якщо вже так вийшло, що вівчарка живе у звичайній квартирі, то хоча б забезпечте їй регулярні прогулянки і нормальні фізичні навантаження щодня. На це слід звернути увагу з тієї причини, що вівчарки, яким не вистачає активності, стають сумними і страждають апатією. Як мінімум, ви повинні приділяти годину в день для активної роботи з собакою.
  • Багато хто не знає, як виховувати цуценя вівчарки правильно. Починайте робити це з двох місяців. Гуляючи на вулиці, навчальних свого вихованця. З самого початку давайте зрозуміти, що Ви головний і лідер. Привчіть собаку йти поруч з Вами. Не потрібно для цих цілей кричати на неї або рукопрікладствовать. Горда вівчарка ніколи не пробачить Вам такого ставлення до себе. Застосовуйте інтонацію свого голосу, однак, ніколи не переходьте невидиму межу.
  • За своєю природою вівчарка - це собака-охоронець. В цілому Ваш вихованець може здатися Вам спокійним і врівноваженим, однак, якщо хто-небудь вівчарці не сподобається, будьте впевнені, вона обов`язково покаже свій характер. Але це лише в тому випадку, якщо Ви будете дотримуватися рекомендацій, які ми навели вище. Якщо ж собака буде апатичною і буде жити у Вас, наприклад, на балконі, то вона не зможе в потрібний момент захистити Вашу оселю, а скоріше буде піклуватися лише про власну безпеку. Бували випадки, коли під час грабіжницького нападу на квартиру, вівчарка забивалася під диван і не видавала ні звуку. Але в цьому винні лише її господарі, які не займалися належним чином її вихованням і дресируванням.
  • Користуйтеся системою «Кнута і пряника». Засуджує свого вихованця, якщо він веде себе не належним чином. Якщо його поведінка, навпаки, подобається Вам - дайте йому ласощі і похваліть. Взагалі, ніколи не зайвим буде звернутися до фахівців, які навчать Вас грамотно дресирувати свою собаку. Благо, такі люди є в кожному місті.


Вирішуючи, як виховати вівчарку, не забувайте про те, що до кожної конкретної собаці потрібен свій підхід. І якщо у когось працює якийсь спосіб виховання, а у Вас немає, то не дивуйтеся. Сподіваємося, що Ваша вівчарка стане Вам надійним другом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!