» » » Як виховати кошеня?

Як виховати кошеня?

Як виховати кошеня?

Дуже багато людей, заводячи кошеня, абсолютно не займаються його вихованням надалі. Вони думають, що всі потрібні якості прийдуть до нього, якимось чином, самі по собі. Чи варто говорити, що вони глибоко помиляються? Зараз ми розповімо Вам, як виховати кошеня, розповімо все про основні моменти, на які слід звернути увагу в процесі виховання вихованця.

Як правильно виховувати кошеняти

правило перше

Запам`ятайте перше золото правило: ні в якому разі не дозволяйте Вашій кошеняті робити абсолютно все, що йому захочеться. З самого початку не дозволяйте йому дряпатися, залишати затяжки на Вашому одязі та навіть просто забиратися на плече. Пам`ятайте, що подорослішавши, вихованець буде робити все те ж саме. Погодьтеся, це не дуже приємно, коли величезний товстий кіт, дряпаючи Вас, залазить до Вас на плечі.

правило друге

Чи не застосовуйте фізичну силу до кошеняті, щоб він не зробив. Однак, впливайте інтонацією свого голосу. Якщо Ви хоча б раз вдарите свого кошеня чи просто грубо хапайте його за загривок, це може зіпсувати з ним Ваші відносини назавжди. Тим не менш, не полінуйтеся в будь-якої конкретної ситуації, голосно сказати, наприклад: «Не можна!». Це може подіяти набагато краще, ніж, скажімо, ляпас по попі. Постарайтеся відучити свого кошеня кусатися, як можна раніше. Зрозуміло, що маленький не боляче кусючий грудочку вовни - це дуже мило. Проте, через роки, звичка залишиться, а укуси вже не будуть такими безболісними.

правило третє

Рано чи пізно, але Ваш кошеня почне обдирати меблі і шпалери кігтями. Немає сенсу забороняти йому або намагатися відучити від такого інстинкту. Просто купіть в магазині спеціальну досочку, яка створена для цих цілей. Таким чином, Ви зможете зберегти прекрасні відносини зі своїм вихованцем, а також свої меблі в цілості й схоронності. Візьміть лапки кошеня і імітуйте дряпають руху прямо на досочке. Проробіть так кілька разів, і Ваш кошеня обов`язково зрозуміє, що до чого.

правило четверте



Використовуйте метод «батога і пряника». Якщо, наприклад, Ваш кошеня розбив дорогу вазу, впливайте на нього своєю інтонацією. Однак, через деякий час, приголубити його. Не варто кричати на нього цілий день. Не забувайте також про те, що поведінка кошеня, яке Вам подобається, слід обов`язково заохочувати.

правило п`яте

Багатьом господарям не подобається, коли кіт випрошує частування під час трапези членів сім`ї. Щоб таких ситуацій не виникало, годуєте кошеняти перед тим, як самі сядете за стіл. Погодували, відведіть в сусідню кімнату і займіть чимось. Дуже скоро це стане звичкою кошеня і він, уже будучи дорослим котом, що не буде настирливо випрошувати їжу у гостей і членів сім`ї.

правило шосте

Можливо, це не зовсім стосується виховання, проте негарно було б не сказати про те, що календула, тюльпани, гладіолуси, плющ і конвалія є дуже небезпечними, отруйними рослинами для Ваших кошенят. Зробіть так, щоб ці квіти були поза досяжністю для Ваших маленьких вихованців.

Тепер Ви знаєте, як виховати кошеня. Бажаємо Вам отримувати від цього тільки задоволення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!