» » » Як годувати кошеня?

Як годувати кошеня?

Як годувати кошеня?
Як годувати кошеня?

Разом з кошеням в будинок приходять радість, веселощі та ... занепокоєння. В першу чергу про те, як правильно доглядати за малюком, як і чим годувати кошеня, щоб він виріс здоровим і активним.

Розглянемо основні питання, пов`язані з харчуванням кошеня: чим годувати, як часто, якими порціями і т. Д.

Раціон кошеня в залежності від віку

найменшим

Годування кошеня молоком.Зазвичай кошеня беруть додому вже після місяця, так як відлучення від кішки в більш ранньому віці для малюка дуже небажано. Але обставини іноді складаються не так, як повинно бути в ідеалі. Якщо до вас потрапив зовсім малюк, якому лише пара тижнів від народження, ви повинні стати йому другою мамою-кішкою. Чим вона годує свою дитину? Правильно, молоком. Обов`язково давайте кошеняті в цьому віці молочні суміші. Годувати ними можна з піпетки або дитячої пляшечки.

Кошеняті 3-4 тижні



Годування кошеня сиром.З 3-4 тижні життя пухнастиків вже треба привчати до більш твердої їжі. Почніть, наприклад, з м`якого нежирного сирка, трохи розведеного молоком. Якщо кошеня не починає їсти сам, вдамося до хитрощів: спробуйте мазнути його сиром по носі - він стане облизуватися і зрозуміє, що це смачно. Можна давати дитяче м`ясне пюре або дрібно порубане м`ясо. Перехід на тверду їжу потрібно робити поступово: додавайте її до молочної суміші два-три рази на день.

Кошеняті більше 3-4 місяців



Сухий корм і вода для кошеняти.Після 3-4 місяці кошеня можна годувати 2-3 рази на день твердою їжею. При цьому обов`язково зробіть так, щоб у вільному доступі у нього була миска з чистою водою. Перед тим як годувати кошеня сухим кормом, краще порадитися з фахівцем. Пам`ятайте про те, що ні в якому разі не можна залишати тварину, що їсть сухий корм, без води - це смертельно небезпечно!

Загальні поради по харчуванню дорослих кошенят

  • Не вибирайте для харчування сухі корми від дешевих розрекламованих виробників - їх роблять з продуктів низької якості, що в майбутньому може негативно позначитися на здоров`ї вихованця. Вибирайте корм преміум-класу: Royal Canin, Eagle pack, Purina Pro Plan і т. Д.
  • Невідповідна їжа.Якщо ви бажаєте привчити вихованця до натуральної їжі, то запам`ятайте кілька основних правил. Їжа повинна бути різноманітною, щоб кошеня не виріс в вибагливого кота. Все гостре, копчене, солодке або солоне не підходить для раціону кішок. Також не годуйте вихованця зі столу: по-перше, щоб він не виріс жебраком, а по-друге, тому, що в цілому людська їжа не підходить для кошенят.
  • Раціон натурального харчування повинен включати нежирне м`ясо (свинина не підходить), молочні продукти, яєчний жовток, крупи і овочі. Обов`язково у вільному доступі повинна бути чиста відфільтрована вода.
  • Подрібнене м`ясо для кошеняти.Всю їжу для кошеняти ретельно подрібнюють, прибирають тверді частинки і кістки. Не можна давати великі шматки.
  • Їжа для кошеняти не повинна бути дуже холодною або дуже гарячою, давайте їжу помірно теплої температури.
  • Ці продукти не можна давати кішці в будь-якому віці: м`ясні і рибні кістки, картопля, бобові, спеції, вітаміни і ліки для людей.
  • Краще, якщо ви будете дотримуватися один тип харчування кошеня: або тільки корм, або тільки натуральне харчування. Змішувати їх між собою не рекомендується. Якщо все ж плануєте годувати кошеня і тим, і іншим, то основним повинен бути корм, а натуральні продукти слід використовувати для прикорму. Один або два рази на день можна давати рибу, м`ясо або кисломолочні продукти.

Скільки разів і якими порціями годувати кошеня?

  • У віці 1-2 тижнів кошеняті потрібно 30-40 мл суміші з розрахунку на кожні 100 г котячого ваги кожні 4 години. Будьте уважні до температури суміші: 30-32 градуса - ідеал.
  • З 3 по 4 тиждень життя малюка давайте йому суміш вже в більших кількостях: 46-53 мл на 100 г ваги, також 4 рази на день. Температуру їжі поступово знижуйте до 28-30 градусів. З третього тижня суміш кошеняті можна давати хлебтати самостійно з блюдечка. Але краще, щоб він робив це під вашим наглядом.
  • З 3-4 тижні життя кошеня давайте корм потроху, але часто: чотири рази на день. Температура - 28-30 градусів. Також уважно стежте за тим, як малюк ходить на лоток. При нормальному харчуванні кошеня полегшується 2-3 рази на день.
  • Після 3-4 місяці, коли кошеня перейшов на тверду їжу, його можна годувати 2-3 рази на день. Температура - 24-26 градусів. Пам`ятайте, що ні в якому разі не можна залишати тварину, що їсть сухий корм, без води. Якщо ви виявили у кошеняти якісь підозрілі симптоми типу запору або проносу, негайно звертайтеся до ветеринара.

Як зрозуміти, що харчування підходить кошеняті?

За зовнішнім виглядом як маленького кошеняти, так і дорослого кота можна визначити, наскільки хороший режим і раціон харчування для нього. В цілому, якщо кошеня виглядає здоровим і доглянутим, енергійний, можна сказати про те, що харчування йому підходить.

Врахуйте наступні ознаки:

  • Нормальний і ожирілий коти.Кошеня нормально дебелий: не гладкий, але і не тонкий. У нього не стирчать ребра, але їх легко промацати.
  • Блискуча гладка шерсть.
  • Вихованець в хорошому фізичному стані.
  • Підтримується постійний здорову вагу.
  • Обсяг стільця невеликий (становить приблизно 1/4 від всього з`їденого).
  • Слідкуйте за вагою кошеня: нормальний кошеня при народженні важить від 80 до 125 м (в середньому 90 м), на 7-9 день - 160-250 м, в 8 тижнів - від 900 до 1300 м

також читайте Чим годувати кошеня.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!