» » » Чим годувати сфінкса?

Чим годувати сфінкса?

Чим годувати сфінкса?

Кішками породи сфінкс захоплюються багато, ось тільки далеко не всі стають власниками цього чудового тваринного. Адже більшість думає, що його раціон складається з одних делікатесів. Однак це не так: нижче можна буде дізнатися, чим годувати сфінкса.

годування сфінкса

Перше, що потрібно знати, так це те, що сфінкси є всеїдними тваринами, і якщо їх не балувати, то їх раціон буде досить скромний. Більш того, кішки цієї породи дуже люблять поїсти. Це пояснюється тим, що сфінкс є практично безшерста тваринам, тому у нього підвищений енергообмін і висока тепловіддача, а це веде до втрати калорій, які може компенсувати тільки гарне харчування. З цієї причини сфінксів слід годувати 4 рази на день. Робити це потрібно обов`язково в один і той же час.

Що стосується кількості їжі, то воно повинно бути розраховане індивідуально для кожної тварини. Не потрібно, щоб кішка об`їдалися, а й голодної її теж тримати не слід.

Чим потрібно годувати сфінкса

Щоб тварина радувало вас своїм виглядом, потрібно забезпечити його правильним харчуванням. Під словом «правильне» слід розуміти збалансоване харчування, в ньому повинні міститися необхідні для нормальної життєдіяльності тваринного речовини. Сфінкса можна годувати не тільки натуральними продуктами, а й кормами. Все залежить від переваги господаря. Як правило, в кормах містить все необхідне, та й немає потреби готувати. Але якщо перевага була віддана натуральним продуктам, тут слід простежити за повноцінністю раціону, інакше тварина може захворіти.



У раціон сфінкса має в обов`язковому порядку входити м`ясо (нежирна яловичина, баранина, птиця), адже воно є основним джерелом білка. Дорослій тварині потрібно давати 120-150 грамів сирого м`яса в день. Також можна іноді годувати сфінкса субпродуктами, в них теж багато поживних речовин.

Морепродукти дозволяється давати двічі на тиждень, але тут слід збільшити порцію, так як в рибі не так багато калорій як у м`ясі. Сир і кисломолочні продукти потрібно давати сфінкса кожен день. Від молока краще відмовитися, оскільки воно може бути причиною рідкого стула.Также не забувайте про яйця і овочах. Поїти тваринного потрібно тільки водою.

Як годувати кошеня сфінкса

Кошенят сфінкса потрібно починати підгодовувати, як тільки їм виповниться 4 тижні. Їх раціон повинен складатися з відвареної і сирої яловичини. Щоб наситити молодий організм вітамінами, потрібно давати кошенятам ще й сир. Коли їм виповниться 3 місяці, можна ввести в раціон паштети, зелень, рибу. Годувати малюків слід 6 разів на день. Коли їм виповниться півроку, можна перевести кошеня на триразове харчування.

Якщо ви ще не визначилися з породою кішки, то можливо, вам будуть цікаві наші статті Чим годувати кішку і Чим годувати кошеня.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!