» » » Чим годувати йоркширського тер'єра?

Чим годувати йоркширського тер'єра?

Чим годувати йоркширського тер`єра?

Дбайливий господар йоркширського тер`єра повинен знати, що травна система такої маленької собаки сильно відрізняється від системи травлення великої тварини. Велика собака не відразу відреагує на несвіжі продукти, а у йоркширського тер`єра виникають серйозні порушення в травленні вже після незбалансованого харчування. І сьогодні ми підкажемо вам, як і чим повинен харчуватися йоркширський тер`єр.

Чим годувати дорослого йоркширського тер`єра

Отже, ви вже зрозуміли, що для початку потрібно подумати про збалансоване вітамінами і мінеральними речовинами харчуванні для йорка. Різні порушення в організмі вихованця будуть, якщо ви допустите дефіцит поживних речовин.

Багато фахівців вважають, що в домашніх умовах за допомогою натурального харчування забезпечити збалансований раціон собаці вкрай складно, тому рекомендують використовувати якісний готовий сухий корм. Корм слід правильно підібрати, стежити, щоб у вашого йоркширського тер`єра не з`являлася алергія на нього або кишкові розлади. Головне, пам`ятати, що переводити тварина з одного корму на інший або по-іншому змінювати раціон харчування потрібно поступово і акуратно. Адже різка зміна харчування може стати причиною алергії або диспепсії. Щоб не було порожніх слів, рекомендуємо при перекладі на інший корм підсипати трохи нового корму в той, до якого йорк вже звик. А далі просто збільшувати дозу нового корму і зменшувати кількість старого. Якщо ж ви віддаєте перевагу годувати йоркширського тер`єра натуральними продуктами, то він буде мати потребу в додатковій вітамінно-мінеральної підгодівлі.



Тепер конкретно про продукти. Запам`ятайте, йоркширського тер`єра, як правило, відмовляються від кисломолочних продуктів, вони не дуже люблять кефір, сир або ряжанку, наприклад. Зате багато представників цієї породи обожнюють овочі і фрукти. При годуванні йорка м`ясом віддавайте перевагу курячому м`ясу або яловичині. Рибу краще давати зрідка. Можна приблизно орієнтуватися на такі пропорції в харчуванні цієї породи собаки: 50% білка, 25% круп, 25% фруктів і овочів. Зверніть увагу, що їжу треба подавати в теплому вигляді.



Не забувайте про свіжу воду, миска з водою завжди повинна бути заповнена. Також хочеться попередити, що деякі йоркширського тер`єра з дитинства не розуміють заходи в їжі, а це може спричинити за собою ожиріння. Собаку потрібно час від часу зважувати. Залежно від цього зменшуйте або збільшуйте порції.

Не залежно від того, яку їжу ви вважали за краще для свого вихованця, запам`ятайте кілька основних правил годування собак:

  1. Чи не привчайте йорка до дуже дешевому корму, так як в вони збільшують апетит і практично на половину складаються з штучних добавок.
  2. Не можна класти в їжу собаці дуже холодну або гарячу їжу.
  3. Не варто привчати собаку до годівлі зі свого стільця.
  4. Ні в якому разі не давайте їжу з приправами, гостру або пересолену.
  5. Глистами можна заразитися від річкової риби, сирих субпродуктів. Також не годуйте йоркширського тер`єра жирним м`ясом (свинина, баранина), ковбасами, сосисками, копченостями, картоплею, бобовими, пшеничним хлібом і солодощами.

Чим годувати цуценя йоркширського тер`єра

Щоб щеня ріс здоровим, харчуватися він повинен по годинах, причому невеликими порціями. Перегодовувати його не можна, балувати теж. Визначимося з віком вашого вихованця, тому що від цього залежить режим харчування. Якщо цуценяті йоркширського тер`єра ще не виповнилося 2 місяці, годуєте його 6 разів на добу. З 2 до 4 місяців життя йому потрібно п`ятиразове харчування-з 4 до 6 місяців - четирехразовое- а з півроку до 10 місяців - триразове. А вже після 10 місяців ваш вихованець буде харчуватися як дорослий - 2 рази на день.

Що вибрати: готовий корм або натуральне харчування для йоркширського тер`єра? Цей вибір робить виключно господар, думки фахівців різняться. Але ми дамо вам цінну пораду по годівлі даної породи собаки ... Отже, якщо ви віддали перевагу годувати цуценя йоркширського тер`єра натуральною їжею, то вона повинна бути різною протягом дня.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!