» » » Чим годувати той-тер'єра?

Чим годувати той-тер'єра?

Чим годувати той-тер`єра?

Домашні вихованці роблять наше життя кращим. Вони зустрічають нас з роботи, радують своєю поведінкою і зовнішнім виглядом. Але не слід забувати, що тварина - не іграшка, за ним теж необхідний ретельний і належний догляд. Особливо це стосується породистих собак невеликого розміру, таких як той-тер`єр і чихуа-хуа. Як доглядати, чим годувати тією тер`єра, до яких хвороб він схильний? Все це повинен знати відповідальний господар.

Догляд за цуценятами

Цуценята собаки, також як і людські діти, вимагають більш ретельного харчування та догляду. Згадайте, як і чим годують дітей, і ви зрозумієте, чим годувати тією тер`єра цуценя.

Частота прийомів їжі

Годувати маленького тієї тер`єра потрібно стільки ж, скільки і всіх малюків - близько 5-6 разів на день маленькими порціями. Не забувайте про те, що шлунок ще маленький і не зміцнілий, а тому продукти потрібно вибирати дуже ретельно.

Поступово скорочуйте кількість прийомів їжі. Спочатку до 4 разів на день (5-6 місяців), потім до 3 разів на день (1 рік), а доросла собака повинна харчуватися 2 рази в день (2 роки).

Меню щенков той тер`єра

Найкраще харчування для дітей - мамине. Тому до віку 1,5-2 місяці цуценяті найкраще харчуватися молоком матері. Якщо з якихось причин це стало неможливо, скористайтеся дитячим харчуванням і піпеткою. Поступово привчайте цуценя до коров`ячого молока, але спочатку краще використовувати козяче.

Далі поступово вводите в раціон каші: манну і рисову. Годуєте щеняти дуже часто, буквально кожні дві-три години, але за однієї-двох піпетки.



Коли малюк вже зміцніє, вам належить ухвалити важливе рішення. Чим можна годувати тією тер`єра - натуральною їжею або кормом для собак? Ви можете вибрати або той, або інший варіант. Сучасні корми преміум-якості дозволяють годувати той-тер`єрів виключно їм.

Але вибрати потрібно тільки щось одне. При виборі корму травна система цуценя налаштовується на певний тип травлення, і від його зміни може статися розлад.

Готові корми для собак

Якщо ви вирішили годувати вихованця продуктами із зоомагазину, то меню досить просте. Купуєте паштети для цуценят маленьких порід, тут вас краще проконсультує продавець в магазині.



Поступово додавайте в раціон сухий корм, спочатку дрібний, а потім більший.

Плюси такого корму в тому, що харчування буде повністю збалансовано. Сучасні технології дозволяють створювати повноцінне харчування з усіх вітамінів і мікроелементів.

Мінусом є те, що ви не зможете побалувати свого улюбленця. Ні дати кісточку зі столу, ні пригостити ласим шматочком м`яса ... Все це буде вже понад норму і може привести до розладу шлунку, а то і до ожиріння.

домашнє харчування

Збалансоване харчування своїми силами має складатися з протеїнів, білків і вуглеводів. Незважаючи на всю свою привабливість, тієї тер`єри теж хижаки.

Тому для того, чим годувати російського тієї тер`єра або будь-якого іншого, використовуємо м`ясо, яйця, молочні продукти та овочі.

Ось деякі поради, які допоможуть вам при складанні меню:

  • Цуценят краще годувати обшпареною яловичиною або печінкою, порізаними на дрібні шматочки.
  • Каші (вівсяну, гречану, ячну) слід варити на молоці або м`ясному бульйоні.
  • Додавайте в бульйони овочі.
  • Тієї тер`єри також із задоволенням наминали всілякі фрукти і ласощі з зоомагазинів.
  • Додавайте в м`ясо сир або кефір.
  • Якщо сир сильно сухий, розбавте його кефіром або сметаною.

Мінусом домашнього харчування є неможливість повністю простежити повноцінність раціону. Ви не зможете бути впевнені, чи достатньо овочів в організмі тієї тер`єра, чи отримує він всі необхідні мікроелементи, чи достатньо кальцію, вітамінів.

Ні в якому разі не слід годувати собаку тим, що залишилося зі столу. Організм вихованця не пристосований до людської їжі. Там, як правило, занадто багато солі, цукру і спецій, що негативно відіб`ється на нюхе і загальний стан здоров`я вашого улюбленця. Якщо у вас немає часу на приготування їжі для собаки, краще вибрати готовий корм.

Приємного апетиту вашому улюбленцю!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!