» » » Чим годувати кішку?

Чим годувати кішку?

Чим годувати кішку?

Заводячи вихованця небагато до його появи замислюються, чим годувати кішку, але ж правильне харчування дуже важливо і дляя здоров`я і для краси. Як, ніж, скільки, існує безліч питань і маса варіантів годування кішки. Давайте розглянемо основні моменти.

годування кішки

  • Як правильно годувати кішку - збалансовано і відповідно до статевими, ваговими і віковими нормами. Годування кошеня відрізняється від годування дорослого кастрованого кота.
  • Регулярно - у кішки повинен бути режим і чітке місце, де вона їсть. Тому їжу потрібно давати завжди в один і той же час і в одному і тому ж місці і чистої мисочці, яку ваша кішка запам`ятає. Якщо вона буде знати де і коли чекати їжу, вона можливо не стане канючити або будити вас завчасно, якщо тільки сильно не зголодніє. Але щоб кішка не голодувала їжа в мисці повинна бути завжди хоч якась і вона повинна бути доступна кішці в будь-який час.
  • Слідкуйте за тим, щоб у кішки завжди була свіжа питна вода - не використовуйте мінеральну або сиру воду з під крана, краще за все фільтрована кип`ячена. Молоко для дорослої кішки не підходить, його можна давати кошенятам або дорослим в якості ласощів, а не як постійний продукт.
  • Скільки годувати кішку - обсяг їжі, розраховується приблизно 30-60 грам на кілограм ваги вашого пухнастого друга (втім, якщо у вас сфінкс, то бархатистого). Не змушуйте кішку голодувати і не допускайте переїдання, щоб цього уникнути при звикання в видам їжу, краще з самого дитинства привчати кошеня до різних видів, щоб він потім міг їсти і рибу і овочі і м`ясо і ви змогли б їх чергувати щоб кішка не занудьгувала.
  • Чим краще годувати кішку - тут є два основні варіанти: готувати їжу самостійно або використовувати готовий корм, навіть ветеринари розходяться в думках. Готувати самим не завжди зручно і не завжди є на це час, але так ми точно знаємо раціон кішки і легко його регулюємо. В даному випадку основами будуть сире м`ясо (але не можна свинину), овочеве пюре і молочні продукти тільки якщо заздалегідь привчити до них кота, а також м`ясо і риба з кашею, рибу рекомендується давати не часто, також як і печінку. У готовому кормі зазвичай є все необхідне, але якісний корм коштує дорожче, і раціон складається з корми важко варіювати. Існують комбіновані варіанти: у кішки завжди є сухий корм, і в будь-який час вона може їм похрумтіти, але кожен ранок і вечір їй дають м`ясо, рибу або печінку.
  • Чим годувати британську кішку і інших породистих улюбленців - правила годування домашньою їжею будуть стандартні, а ось готовий корм можна підібрати спеціально для породи, наприклад є корм для короткошерстих і довгошерстих котів, активних або для пухнастих домосідів. Яким кормом годувати кішку, особливо породисту краще вирішити разом в ветеринаром.
  • Скільки разів годувати кішку - ви можете вибрати найбільш зручний варіант і підстроїти під ваш графік. Розподіліть норму їжі, розраховану за вагою кішки на день. Якщо робите невеликі порції то давайте їх частіше, харчування може бути 4-5 разовим для маленьких порцій, так їжа простіше засвоюється, але будьте готові, що кішка не наїдаючись, вимагатиме добавки. Для працюючих людей найзручніше дворазове харчування - 2 порції їжі вранці та ввечері після роботи (але не перед сном, близько 18-ї години). При такому режимі краще все ж щоб у кішки завжди був запасний варіант корму, який завжди буде доступний.


Отже, основні правила чим годувати кішку: годувати кішку можна як самостійно приготовленої їжею (спеціально для неї без спецій, жиру і солі) так і готовим кормом. Прослідкуйте щоб у неї завжди була свіжа вода і доступ до миски. Раціон кішки необхідно урізноманітнити, щоб уникнути звикання. Не годуйте кішку свининою і їжею зі свого столу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!