» » » Чим харчуються кішки?

Чим харчуються кішки?

Чим харчуються кішки?

За своєю природою кішка - це хижак, який живиться виключно білком. Дикі кішки харчуються дрібними гризунами, можуть поласувати і пташкою, а вітаміни вони отримують, вживаючи в їжу різні трави. У природі кішка їсть мишей. Це її улюблені ласощі, оскільки миша на 80% складається з так необхідного для кішки білка. Причому їстівними для неї є всі частини тіла гризуна: шкурка, кісточки і навіть вміст шлунка. Однак знайшовши згодом більш легкий спосіб виживання - проживання поруч з людиною, кішці довелося поміняти свій режим харчування. У домашньої кішки улюбленими ласощами є молоко і вершки. Також вона може поласувати печінкою, курячим філе і навіть кроликом.

Що краще кішка

А що люблять їсти кішки, якщо розглядати їх смакові відчуття? У цьому випадку потрібно відзначити, що кішки байдужі до солоного, а ось кисле їм подобається. Що стосується солодкого, то тут варто зауважити, що у кішок немає гена, який відповідає за формування чутливості до солодкого. Тому кішка, яка вирішила поживитися чимось солодким, робить свій вибір, керуючись нюхом, ніж смаком. Так, багато кішки люблять жувати іриски, їсти мармеладки, мед і згущене молоко.



Не можна не відзначити, що найпривабливішим смаком для будь-якої кішки є умами - це смак білкових речовин, наприклад, глутамату та інших нуклеотидів. Кожен господар може помітити, як кішка їсть квіти, причому це можуть бути як кімнатні рослини, так і квіти, що ростуть на вулиці. Робить це тварина для того, щоб отримати необхідні вітаміни, що містяться в певних рослинах. Особливо люблять кішки є зелень пророщеної пшениці.

Чим годують кішок їх господарі

Кожен люблячий господар цього пухнастого створення знає, що основою харчування кішки повинно бути м`ясо. Тому домашню кішку годують яловичиною та птицею. Іноді вихованця можна побалувати і субпродуктами: сердечками, шлунками і курячими шиями. Кішки їх дуже люблять. На жаль, не всі господарі знають, що не можна годувати кішок свининою, а також м`ясом з кістками. Це впливає дуже негативно на травлення тварини. А при попаданні кісточки в стравохід може знадобитися термінове хірургічне втручання. Тому кожен люблячий власник цієї тварини повинен обов`язково знати, чим харчуються кішки, що живуть в будинку. Оскільки тут вони не можуть самі вибирати їжу і вживають в їжу тільки те, що дає їм господар. Крім того, слід звернути увагу на той момент, що багато власників кішок годують своїх вихованців сирим м`ясом або фаршем. Цього робити не варто, тому що кішка легко може заразитися гельмінтами.

Риба і трава



Дивлячись на те, з яким неприхованим задоволенням кішка їсть рибу, господарі спеціально купують вихованцеві ці ласощі. Однак риба є не найкращою їжею для кішки. А якщо тварина стане вживати її у великих кількостях, то у нього почне сильно випадати шерсть. Тому якщо ви вирішите порадувати свою кішку рибкою, то робити це слід не частіше, ніж один раз на 2 місяці. При цьому рекомендується вибирати тільки нежирні сорти, наприклад, тріску, пікша. Перед тим як давати кішці рибу, потрібно видалити луску і все кістки.

В обов`язковому порядку необхідно давати своєму вихованцеві кисломолочні продукти. Всі кішки обожнюють їсти сир і сметану. Крім того, іноді тварини люблять поласувати і кефіром. Головне, щоб він був не дуже свіжим, інакше у тварини може початися пронос. Багато господарів спеціально вирощують на підвіконнях траву для кішок. Придбати її можна в будь-якому зоомагазині. Таку траву кішки їдять з величезним задоволенням, обгладивая кущики до самого коріння. Ця травичка забезпечує тварині надходження в організм вітаміну В.

При виборі корму для кішки необхідно враховувати також її індивідуальні особливості. Чи не балуйте вашого улюбленця і не привчайте його до покупним кормів, тварина повинна харчуватися натуральною їжею, а не синтетикою, що викликає камені в нирках!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!