» » » Кішка не їсть. Що робити?

Кішка не їсть. Що робити?

Кішка не їсть. Що робити?

Якщо Ваша кішка нічого не їсти - це привід задуматися. Оскільки це ненормальне явище. Оскільки в будь-якому віці тварина повинна відчувати потребу в їжі. Багато власників кішок стикалися з проблемою поганого апетиту у свого вихованця. Якщо раптом кішка не їсть, що робити її господареві? В першу чергу необхідно визначити причину такої поведінки. Причин може бути багато, як від найшкідливіших, так до цілком серйозних. Ось деякі причини, які легко усуваються:

  • Господар додав новий компонент в їжу або взагалі дав нову їжу. Деякі кішки дуже довго звикають до нововведень. Вони не люблять змін. Привчати вихованця до нових смакових відчуттів слід поступово. Треба пам`ятати, що смакові переваги формуються у представників сімейства котячих до шестимісячного віку. Нове блюдо кішка може або тільки обнюхати, або з`їсти маленький шматочок. В такому випадку не варто хвилюватися.
  • Можливо, Ви змінили миску для годування або переставили її на нове місце. В такому випадку кіт може нервувати і теж відмовитися від їжі. Рішення проблеми просте: повернути все на свої місця.
  • Деякі господарі так розпестили своїх вихованців, що вони можуть перестати їсти звичайну їжу і вимагають делікатесів. Кішки, володіючи чудовим нюхом, завжди помітять, якщо господар вирішив розбавити звичний делікатес іншими продуктами.
  • Несвіжа, зіпсована їжа. Тварині завжди потрібно давати тільки свіжу їжу.

Якщо перераховані вище причини не підходять до вашого нагоди, а кішка погано їсть, і що робити Ви не знаєте, то обов`язково зверніться за консультацією до ветеринара. Можливо, відмова від їжі має більш серйозні причини. Після здачі аналізів та професійного обстеження у вихованця може виявитися гастрит або інші розлади травної системи.

Що робити, якщо кішка не їсть



Розглянемо захворювання кішок, які призводять до того, що тварина нічого не їсть:

  • подразнення шлунка;
  • котяча анорексія;
  • діабет;
  • рак;
  • хронічний запор;
  • хвороба нирок;
  • зневоднення організму.


Чому кішка не їсть, Ви також можете прочитати і тут: "Чому кішка не їсть?"

Перша допомога

  1. Перш за все, необхідно з`ясувати, чому кішка не хоче їсти. Їй може просто не подобається їжа або, в гіршому випадку, вона захворіла.
  2. Терміново звернутися до ветеринара для проведення відповідних досліджень і аналізів. Ветеринар виявить причини захворювання і призначить адекватне лікування для кішки. Зараз, завдяки сучасним технологіям, цю проблему можна вирішити.
  3. Не варто займатися самостійно лікуванням домашньої тварини, не знаючи при цьому справжню причину відмови від їжі.
  4. Спробувати замінити корм.
  5. Дати підігріту їжу з руки. Важливо, щоб кішка реагувала на запах їжі.
  6. Якщо ваша кішка перестала їсти, що робити, підкаже пильне спостереження за її поведінкою. У різні дні кішки вживають неоднакова кількість їжі (це пов`язано з статевим інстинктом, наприклад). Якщо Ваш вихованець не постійно знаходиться під Вашим наглядом (Ви живете на дачі або в комунальній квартирі, кіт виходить на вулицю), то можливо він знайшов харчування в іншому місці. Він може ловити мишей, знаходити їжу на вулиці або його підгодовують сусіди.
  7. Іноді Ваш улюбленець може тільки понюхати миску з їжею і відійти - це може бути ознакою переїдання. Тому, не треба наполягати. Але якщо така ситуація триває протягом тривалого часу, то зверніться до фахівця. Вчасно проведене обстеження дозволить виявити пухлини, порушення в роботі нирок і інші серйозні захворювання, які також впливають на апетит тварини. Своєчасна діагностика допоможе реалізувати правильне лікування і продовжить життя вашому пухнастому одному.

Проявіть, терпіння, турботу і увагу до Вашого улюбленця. І все у Вас буде добре.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!