» » » Чому кішка чхає?

Чому кішка чхає?

Чому кішка чхає?

Для всіх любителів кішок не є новиною те, що їх тварина може захворіти. У таких випадках слід негайно показати вашого вихованця фахівця для призначення лікування. Але чи варто вести кішку до ветеринара, якщо вона чхає? Якщо кішка часто і багато чхає, то, безсумнівно, варто. Однак давайте розберемося в питанні і дізнаємося, чому кішка чхає і наскільки серйозно це може бути.

причини чхання

Щоб вибрати правильне лікування для вашої тварини, потрібно знати причину. Що це може бути? Перше - це інфекції, які знаходяться в носі у кішки. Вони бувають двох типів: вірусний герпес і вторинна бактеріальна інфекція. Проблема може полягати і в тому, що у тварини утворилися поліпи. Як у людини, у кішки можуть виникнути такі проблеми. Для того щоб оглянути вихованця, потрібен лікар-ветеринар. Самостійно робити цього не можна, оскільки тварина має бути під анестезією.

Ще однією причиною того, що кішка часто чхає, можуть бути проблеми в ротовій порожнині або хворі зуби. Це дуже поширена причина, оскільки почистити зуби кішці набагато складніше, ніж, наприклад, собаці. Але якщо ви не хочете допустити розмноження бактерій і хвороба тварини, слід займатися чищенням зубів кішки. Можуть також бути проблеми з вухами тварини: вони можуть бути застуджені. Основним правилом того, щоб кішка була здорова і доглянута, є постійна чистка її вух. Отже, тепер ви знаєте, яку профілактику захворювань у кішки варто проводити. Регулярно чистите вашому вихованцеві вушка і зуби.

серйозність проблеми

Якщо ваша кішка чхає і при цьому у неї сльозяться очі, це може бути дуже тривожним сигналом. Інфекція очей, яку тварину «набуло», гуляючи з іншими хворими кішками, поширюється дуже швидко. Щоб якось допомогти вихованцеві, можна промити його очі відваром з ромашки. Але кращі і більш дієві рекомендації дасть тільки ветеринар. Ще однією причиною такого неприємного моменту, як чхання, може бути пухлина в носовому проході кішки. Щоб перевірити це, потрібно пройти певні процедури, які визначать, наскільки серйозною є ситуація.



Також можна подивитися, чи не застрягло чи сторонній предмет в носовому проході кішки. Можливо, там знаходиться муха або інше комаха. Якщо в будинку є маленькі діти, можливо, вони пограли з вихованцем, помістивши йому в ніс деталь від іграшки. Кішка може мучитися. Оглянувши звірка, ви зможете йому допомогти, не звертаючись до фахівця.

наявність інфекції

Існує проблема, коли кішка кашляє і чхає. Це може бути ознакою того, що у вашого вихованця є глисти. Необхідно звернутися до лікаря або дати тварині спеціальні таблетки. Наслідки від глистів можуть бути жахливими. Якщо не боротися з цією проблемою, кішка може втратити життя. Також можливо, що ваша тварина проковтнуло комаха, а тепер намагається позбутися від нього, кашляючи і чхаючи.

Домашніх тварин потрібно берегти. Відвідувати ветеринара, давати профілактичні засоби і промивати ніс і вуха. Пам`ятайте, якою б не жив поруч з вами вихованець, він завжди сподівається на любов, турботу і ласку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!