» » » Як кішки хворіють?

Як кішки хворіють?

Як кішки хворіють?

Поява домашнього вихованця дає не тільки радість від спілкування з ним, але і відповідальність за здоров`я і навіть життя нового члена сім`ї. На жаль, тварина не зможе поскаржитися на погане самопочуття і нездужання, тому дбайливий господар повинен знати, які сигнали в зміні поведінки слід розцінити як початкові симптоми хвороби свого вихованця.

Перші симптоми нездужання

Зокрема, слід знати, як кішки хворіють. Перші ознаки нездужання тваринного часто виражаються так:

  • Різко змінюється поведінка кішки. Раннє спокійний кошеня раптом став дуже активним і шкідливим або, навпаки, активне тварина майже весь час лежить.
  • Надмірне вживання води є характерним симптомом захворювання нирок.
  • Надмірне слиновиділення - це головна ознака сказу у тварини, хоча воно може бути викликане і такими захворюваннями як запалення порожнини рота, зубний біль або хвороби печінки.

Як зрозуміти, що кішка хворіє, по зміні її апетиту? Якщо кішка нічого не їсть більше півтори доби - це привід для термінової консультації у ветеринара, навіть якщо тварина виглядає як зазвичай і на вигляд цілком здорово. І, навпаки, надмірний апетит також є ознакою хвороби, і цілком можливо, що у кішки гіпертиреоз.

серйозні захворювання



Кішки теж схильні до багатьох захворювань і так само, як люди, мають потребу в лікуванні та профілактиці різних недуг. Саме тому слід добре подумати, перш ніж завести домашнього улюбленця. Якщо ж ви все-таки зважилися, то тепер (якщо тварина вже живе у вашому будинку) слід уважно ставитися і до нього і до його здоров`ю. Чим старшою стає тварина, тим сильніше воно схильне до різних хвороб. Як дізнатися, чим хворіє кішка? Це зробити досить легко, адже існує кілька головних ознак хвороб.

  • Захворювання дихальної системи проявляються незначним ранковим кашлем, який переростає в задишку, особливо після рухливих ігор. Крім того, кішка може сопіти, хрипіти або чхати віз видимих причин.
  • Порушений обмін речовин, який є наслідком гіпертиреозу або хвороб печінки і нирок, виражається частою і постійної блювотою.
  • Алергія на певний корм теж проявляється блювотою і слабкістю тварини.
  • Блохи, коростяний кліщ і стригучий лишай неодмінно викличуть у кішки бажання постійно вилизуватися і свербіти.
  • Пронос або замок у тварини - це ознака зараження внутрішніми паразитами.
  • Поява пухлини і навіть незначної припухлості, особливо на черевці вихованця (не плутати з жирком), є головним симптомом злоякісної пухлини і вимагає негайного втручання ветеринара.


Отже, підіб`ємо підсумки. Як дізнатися, чи хворіє кішка? Досить уважно спостерігати за своїм вихованцем і не ігнорувати будь-які зміни в його поведінці і в зовнішньому вигляді.

профілактика хвороб

Як визначити, чи хворіє кішка? У деяких випадках це буває непросто, але дуже необхідно для своєчасного звернення до ветеринара і надання лікарської допомоги тварині. Крім того, для ефективної профілактики захворювань необхідно правильно годувати свого вихованця і пам`ятати, що їжа зі столу людини є невідповідним кормом для кішки. Потрібно тримати тварину в чистоті. Кішки самі по собі - дуже охайні тварини, але можуть виникнути ситуації, коли людині необхідно помити кішку. Це слід робити, але обов`язково після миття потрібно висушити тварина і тримати в теплі, щоб кішка не застудилася.

Якщо тварина поранити і ранки невеликі, то їх обов`язково потрібно обробити, щоб уникнути попадання в організм кішки хвороботворних бактерій. Також, звичайно, потрібно стежити за чистотою котячого туалету.

Дотримуючись цих нехитрих поради, ви зможете вберегти свою кішку від багатьох захворювань. Ну і звичайно, їй потрібно дарувати свою любов і ласку, так як від нестачі душевного тепла кішка теж може захворіти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!