» » » Чому кішка топче вас лапками?

Чому кішка топче вас лапками?

Чому кішка топче вас лапками?

Кішка постійно дивує людини своїми незвичайними звичками і діями. Але ж поведінку кішки можна розібрати на складові і зрозуміти, з якої причини вона щось робить.

З нашої статті можна буде дізнатися, чому кішка топче вас лапками.

Причини, за якими кішка топче людини лапками

Насправді точно не можна сказати, чому кішка топче вас лапками. Однак завдяки багаторічним спостереженням існує кілька гіпотез такої поведінки кішок. Давайте розглянемо їх докладніше.

Згадуючи щасливе дитинство

Коли кішка була кошеням, про неї дбала її мама, яка годувала малюка молоком. Щоб поласувати їм, кошеняті потрібно було злегка натискати на молочні залози. Тварина зросла, але у нього в пам`яті залишилося відчуття захищеності і комфорту, яке дарувала йому мама. Здійснюючи ритмічні рухи на людину, кішка повертається до себе в дитинство, де їй було дуже добре. Більш того, якщо вона це робить, то вона дійсно довіряє господареві.

На користь цієї версії говорить той факт, що у більшості вихованців під час довгого тупцювання лапками виділяються слину: так вони немов передчувають момент годування. Правда, топтання подобається далеко не всім, адже кішка нерідко випускає когті- але відганяти і лаяти тварина не потрібно, так як воно може образитися.

Підготовка місця для сну



Є версія, що коли кішка топче людини лапками, вона готує собі місце для сну. Робить вона це на рівні інстинктів, оскільки її далекі родичі жили в джунглях, де не було м`яких перин, і їм доводилося готувати місце, щоб спати було комфортніше. Сучасні кішки не забули цю звичку, хоча вона їм вже і не потрібна.

Зняття болю та негативної енергетики

Помічено, що кішка топче людини лапками там, де у нього є хворобливі відчуття. Завдяки таким ритмічним діям кішка забирає біль, і людині стає набагато легше. Також після того, як вона зробить свою справу, вона лягає на хворе місце і засинає. Через деякий час чоловік відчуває полегшення. Крім цього, за рахунок топтання лапками кішка прибирає негативну енергетику з людини, тому не варто лаяти її, оскільки вона тільки хоче допомогти своєму господареві.

мітка території

Існує версія, що топтання лапками є всього лише міткою території. На лапках у кішки є потові залози, і коли вона топче людини, то залишає на ньому свій запах. Таким чином вона ніби промовляє оточуючим, що господар є її власністю.

Можливо, вас зацікавить інформація з нашої статті на схожу тему Чому кішки топчуться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!