» » » Як лікують кішки?

Як лікують кішки?

Як лікують кішки?

Напевно кожен з тих, у кого в будинку є кішка, хоча б чув про те, що ця тварина може бути корисно при лікуванні якихось захворювань. Але, як правило, далі цих поверхневих знань, ми не йдемо. А між тим, кішки лікують людей насправді, просто потрібно знати, як вони це роблять, щоб усвідомлено цим користуватися.

Кішки - діагности

Якщо ваша кицька раптом забирається вам на груди або на живіт - це не просто так. Особливо слід звернути на те, коли кішка, наприклад, починає масажувати живіт або груди лапами. Це означає, що тварина відчуває, що у людини щось не так в цьому місці і намагається допомогти всіма силами. Можливо, це серцеві проблеми (якщо кішка забирається на груди) або проблеми з внутрішніми органами (якщо ваша мугикаючи у вас на животі), але частіше за все просто так кішка туди не забереться і не буде масажувати це місце. Якщо все в порядку, вона просто може лежати спокійно, але сіпатися не буде. Чесне слово, варто придивитися до цих сигналів і пройти хоч якесь обстеження, а раптом?

Які кішки лікують



Тут ми вперше познайомимося з поняттям «фелінотерапія» (від латинського слова «felix», що означає «кіт, кішка»), тобто лікування кішками, за допомогою кішок. Насправді кішки славляться не тільки відмінним діагностуванням захворювань, але і їх лікуванням. Кішки - прекрасні лікарі, тільки потрібно дотримуватися кількох умов, яким повинна задовольняти подібна «швидка допомога». Кішка повинна бути, по-перше, доброзичливою по відношенню до людини, так що злюки нам не підійдуть. По-друге, тварина повинна бути дорослим і здоровим. Ну а такі якості, як спокій і врівноваженість, тільки посилять ефект від фелінотерапіі. Що стосується порід кішок, їх статі і того, від чого вони лікують, то про це ми докладніше поговоримо в наступному розділі. Тут же додамо, що серед кішок, як і серед людей, є і дуже талановиті лікарі, а є такі, які можуть допомогти зовсім небагато. До сильних лікарям відносяться, наприклад, багато кішки чорного кольору. Це факт, і пояснюють його більш сильною енергетикою чорних кішок і котів - ось і вір після цього прикметам. Їх любити і берегти треба, а не ганяти!

Як лікують кішки і від чого



Питання «як» ми частково вже торкнулися, коли говорили про те, як кішка забирається на хворе місце. Що стосується інших способів лікування, то потрібно їх розглядати в зв`язку з типом захворювання, від якого вас буде лікувати кішка. Давайте трохи розберемося з породами кішок, і на що кожна з них здатна. Кішки, що мають густу шерсть (іноді кажуть - плюшеву) прекрасно лікують серцеві захворювання. З таких порід можна виділити насамперед британську кішку. Сіамські кішки чудово справляються з застудою і подібними хворобами. Інші короткошерсті хвостаті чудово лікують захворювання нирок, печінки, шлунка та інших внутрішніх органів травної системи. Навпаки, довгошерсті кішки (перси, ангорские, сибірські) - відмінні невропатологи і допомагають при самих різних нервових розладах, особливо при стресах, депресіях та порушення сну. Також вони чудово справляються з болями в кістках і суглобах. Якщо ж говорити про лікувальні властивості в залежності від статі котячих докторів, то помічено, що кішки краще справляються з нервовими розладами, а коти - з хворобами кісток і суглобів.

Масаж і муркотіння

Так-так, саме ці два методи допоможуть вашим кицькам позбавити вас від багатьох проблем зі здоров`ям. Кішка чудово відчуває хворе місце людини і, лігши або сівши на нього, проводить сеанс лікування, починаючи передніми лапками масажувати хворе місце. Деякі кішки при цьому забавно мурчат і випускають кігті, але не бійтеся - боляче вам вони не зроблять, а заради лікувального ефекту можна трохи і потерпіти. Що стосується муркотіння кішки, то вчені встановили, що воно виключно корисно для поліпшення самопочуття людини і самої кішки, а також в рази прискорює загоєння переломів і ран. Якщо слухати котяче муркотіння регулярно, то у людини істотно зросте імунітет до різних вірусів, підніметься настрій. Чудовим чином впливає муркотіння і на лікування захворювань кісток, включаючи такі важкі, як, наприклад, остеопороз.

Цікаво кішки лікують нервові і психічні захворювання. Нічого особливого кішка при цьому не робить. Вона може просто сидіти у вас на колінах, дивитися на вас або лизати руки, але дивним чином людина в присутності кішки заспокоюється і його занепокоєння проходить. При цьому заспокоюються навіть люди з досить важкими захворюваннями, що зачіпають їх ментальну (розумову) сферу. У цьому на кішок дуже схожі собаки. По крайней мере, можу це заявити, як людина, у якого довгий час жила чудова собака, а зараз ось випало щастя жити разом з однією з представниць сімейства котячих. Саме тому на питання, чи лікують кішки, кожен власник кішки і кожен медик, який займався цим питанням, відповість вам: "Так, без сумніву!"



Увага, тільки СЬОГОДНІ!