» » » Як кішка хоче кота?

Як кішка хоче кота?

Як кішка хоче кота?

Як кішка хоче кота? Це дуже індивідуально і багато в чому залежить від її темпераменту і породи. Деякі кішки дуже голосно кричать, метушаться по квартирі в пошуках кота, катаються по підлозі, звиваються, іноді навіть мітять територію, інші можуть просто лежати довго на одному місці, тільки зрідка стогнучи або не голосно мяукая. В той момент, як кішка хоче кота, вона втрачає апетит і дуже мало їсть.

Скільки кішка хоче кота? Зазвичай від 7 до 14 днів, хоча іноді зустрічаються особини, у яких тічка може тривати до місяця. Течку кішки можна розділити на два періоди - перші два дні початку тічки кішка починає вести себе неспокійно, стає більш лагідною, іноді навіть нав`язливою. Наполегливо треться об ноги господаря і вимагає до себе уваги. Кращим індикатором в цей момент є кіт - він починає приділяти їй особливу увагу, навіть якщо кішка поки не виявляє ознак що починається тічки.

На другому етапі, який триває 7-10 днів, кішка готова прийняти кота. Вона часто присідає, відводить хвіст убік і топчеться задніми лапами на місці, катається по підлозі. В середині тічки на 4-5 день, коли кішка хоче кота - кричить особливо голосно і жалібно. Потім активність поступово сходить нанівець, і до кінця тічки кішка повертається до нормального стану до наступної тічки.



Як часто бувають тічки, теж залежить від тварини. У зовсім молодих кішок тічки можуть наступати з інтервалом 10-20 днів і тривають коротший час, але незабаром цикл стабілізується і у дорослої кішки тічка буває 2-3 рази на рік. Причому взимку в період, коли зменшується світловий день, в сексуальної активності кішок зазвичай буває пауза і тічки в цей період бувають вкрай рідко. У літніх кішок тічка буває 1-2 рази на рік і проходить змазано, майже непомітно.

Про те, що робити, якщо кішка хоче кота ?, можна прочитати в статті "Що робити якщо кішка хоче кота?".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!