» » » Чим годувати собаку?

Чим годувати собаку?

Чим годувати собаку?

Досвідчений собаківник, звичайно, знає, чим годувати собаку, щоб вона не хворіла, а шерсть була гладкою і красивою. Але завести собі вірного друга у вигляді собаки мріють не тільки фахівці, а прості люди. Тому сьогодні ми розберемося, як правильно годувати собаку, вибираючи натуральні продукти або купуючи спеціалізований корм.

Чим годувати собаку - натуральне харчування

Раціон собаки повинен переважно складатися і натуральних продуктів, які не потребують термічної обробки. У нього будуть входити кисломолочні продукти. Також сире м`ясо або субпродукти, а саме нирки, серце, рубець і інші на розсуд господаря. Рослинна їжа в сирому вигляді буде теж входити в натуральне правильне харчування собаки, тобто годувати собаку можна овочами і фруктами несолодкими. А злакові культури слід давати собаці як доповнення до основного раціону.

Зупинимося докладніше на годування собаки злаковими. Чи можна годувати собаку кашею? Якщо використовувати кашу та інші вироби з борошна в якості основного щоденного раціону собаки, то наслідки можуть бути далеко не позитивними. Легкозасвоювані вуглеводи в кашах можуть привести до порушення мікрофлори кишечника собаки, тобто існує загроза дисбактеріозу. А порушення роботи кишечника робить негативний вплив не тільки на травну систему тварини, але і на стан здоров`я всього організму в цілому.

Що якщо годувати собаку м`ясом? По-перше, м`ясо, як відомо, буває різним по жирності, тому не слід давати собаці жирне м`ясо. Тоді чим краще годувати собаку? По-друге, найкраще підійде яловичина, не обов`язково першого сорту. Якщо господар дає собаці баранину, кролятину або конину, йому слід згадати в цей момент, що таке м`ясо володіє високою калорійністю, тому задумайтеся про кількість корму. Свининою балувати собаку не варто. А ось курка або субпродукти в раціоні дозволяються. Тут господареві вихованця допоможе спостережливість. Помічаючи індивідуальні реакції собаки на корм (стан травної системи, вовни), можна виробити ідеальні корм для своєї собаки. Проводити термічну обробку м`яса не потрібно, все слід давати в сирому вигляді. Звертаючи увагу на субпродукти, часто годувати собаку сирої печінкою не можна, так як організм собаки може не переносити її. А кістки є необхідним джерелом кальцію і фосфору.

З кисло-молочних продуктів годувати собаку можна лише сиром, кислим молоком не більше 9% жирності. Крім того, суворо забороняється давати собаці молочні продукти в один день з сирим м`ясом.



Правильно годувати собаку овочами чи ні? Своєму вихованцеві можете давати практично всі овочі. Підійдуть морква, огірки, кабачки, буряк, капуста білокачанна і перець болгарський. Краще їх не поєднувати, тобто давати собаки овочі окремо один від одного. Хоча капуста разом з огірками дозволяється.

Яким кормом годувати собаку? Безумовно, необхідно підбирати якісні і професійні корми для собак. Довіряйте визнаним фірмам у всьому світі, у яких немає філій в слаборозвинених з економіки країнах.

Скільки годувати собаку

Якщо господар не знає, скільки разів годувати собаку в день, то йому слід виходити від віку своєї собаки. Новонароджених цуценят (до 7 днів) годуєте кожні 2 години. До 3 тижнів - вже кожні 3 години. Коли цуценяті 1-2 місяці, то можна годувати вихованця 5-6 разів на день, в 3 місяці - 4 годування, а в 4 місяці - 3 годування. Після п`ятимісячного віку потрібно переводити собаку на дворазове харчування. Винятки становлять дуже великі породи собак, яких необхідно продовжувати годувати 3-4 рази. Дорослим невеликим собакам вистачає 1-разового харчування.

І наостанок, коли ви стурбовані настільки важливим питанням і вам вже сниться, як ви годуєте собаку. Сонник - Не провокуйте інших людей, і вам буде легко уникнути неприємностей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!