» » » Чим годувати свиней?

Чим годувати свиней?

Чим годувати свиней?

Свиней розводять для подальшого забою та продажу м`яса. Щоб вони швидко від`їлися, потрібно грамотно скласти їх раціон. Це досить просто, потрібно тільки дотримуватися кількох правил. Нижче буде описано, то, як годувати свиней.

Складаємо раціон для свиней

В першу чергу, слід знати, що у свиней однокамерний шлунок, тому їм складніше, ніж великій рогатій худобі, перетравлювати корми, в яких є клітковина. З цієї причини раціон свиней повинен складатися з концентрованих кормів. Соковиті зелені і грубі корми теж повинні бути присутніми в ньому, але тільки в меншій кількості. Використовуючи ці правила, можна навчитися правильно годувати свиней.

вологий раціон

Можна зупинитися на традиційному вологому раціоні: як правило, він включає в себе мішанки з різних харчових відходів, овочів, трави, вареної картоплі і зерна.

зернові суміші

Можна також зупинити свій вибір на годуванні тварин сухим кормом. Це можуть бути подрібнені зерносмеси з додаванням макухи, горохової муки і вітамінно-мінеральних добавок. Ось тільки в цьому випадку потрібно добре поїти свиней, так як при відсутності рідини в достатній кількості у них почнуться запори, що згодом сповільнить приріст маси.

Як підготувати їжу для свиней



Важливо пам`ятати, що давати свиням їжу потрібно в подрібненому вигляді, адже так вона легше перетравлюється. Овочі цим тваринам потрібно перед варінням добре помити, особливо це стосується картоплі. Не давайте свиням багато корму, оскільки він може залишатися, а це призведе до його закисання. Таку їжу їм їсти не можна, тому її слід викинути.

Якщо ви годуєте свиней зерновими кормами, то знайте, що в них багато вуглеводів і зовсім мало білка. З цієї причини потрібно обов`язково додавати в їх раціон протеїн. В цьому випадку краще всього додати:

  • зернобобові культури;
  • макухи;
  • кормові дріжджі;
  • м`ясо-кісткове борошно;
  • рибне борошно;
  • обрат;
  • знежирене молоко.

Якщо ви взяли місячних поросят, їм потрібен особливий раціон, так як їх шлунок ще не зміцнів. Годувати малюків найкраще молоком, коренеплодами, овочами (картопля і морква), кашами, мешанкой.

Також вам будуть цікаві наші статті - Як годувати порося і Як вирощувати свиней.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!