» » » Скільки важить свиня?

Скільки важить свиня?

Скільки важить свиня?

Свині є традиційними представниками домашньої худоби. Щорічно у всьому світі споживаються мільйони тонн свинини. Для одних тільки мереж фастфуду вирощуються сотні тисяч голів свиней щороку. Ця стаття присвячується тому, скільки важить свиня. У ній ми розглянемо, скільки в середньому важать різні свині, в тому числі хряк і матка. Також зі статті ви зможете дізнатися про рекордсменів серед свинок.

Скільки важать хрюшки

Однією з найпоширеніших свиней на планеті, яку найчастіше вживають в їжу, є в`єтнамська свиня. Її вага може досягати 80 кілограмів, хоча все залежить від типу відгодівлі. Порося такої свині важить не більше 500 грамів. Деякі дорослі особини досягають 140 кг, втім це стосується лише одиницям серед маток.

Великими домашніми свинями є шведські ландраси, маса яких може досягати до 300 кг у кнурів, і на сотню більше у матки.

Рекордсменами по набору маси є свині породи дюрок. Вони прославилися тим, що за добу можуть набирати приблизно 1 кг ваги. Вага дорослого кнура дюрской свині становить близько 400 кілограмів.

Найбільшими є американські свині, які здатні досягати до 1000 кг ваги. Однак є й такі, які також стають рекордсменами і за межами Америки, наприклад, в Китаї свиня на прізвисько Чун-чунь зуміла досягти ваги 900 кг.

В історії найбільшим кнуром поки що залишається Великий Білл, вага якого досягала 1 тонни 153 кг.

Хочете самі виростити свинку? Тоді рекомендуємо вам статтю Як вирощувати свиней.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!