» » » Скільки важить кит?

Скільки важить кит?

Скільки важить кит?

Китоподібні є найбільшими тваринами на планеті. Їх різноманітність зараз не таке велике, як це було раніше. Пов`язано це з масовим винищенням китів. На даний момент чисельність найбільших, синіх китів, становить всього десять тисяч особин.

У цій статті ми поговоримо про те, скільки важить кит.

маса китів

  • Одним з найбільших китів на планеті є гренландський кит. Доросла особина важить від 75 тонн. Деякі з них можуть досягати 150 тонн.
  • Досить важким є фінвал, маса якого може досягати 70 тонн.
  • Щодо великими по масі є смугастики Брайда, які досягають маси в межах 25 тонн. Сейвали важать приблизно стільки ж, хоча окремі особини можуть досягати 30 тонн.
  • Але найбільшим є Синій кит, який може досягати маси понад 150 тонн. Саме стільки важить найбільший кит. Тільки уявіть, один тільки його мова важить 4 тонни! На цього кита тривалий час велася полювання в світовому промислі. Лише в кінці 20 століття заборона на вилов синіх, а також інших видів китів став вступати в дію.
  • Найменш великими по масі є карликові кити. Зазвичай вони важать не більше трьох з половиною тонн.
  • Також слід зазначити, що до китам відносять так званих зубатих, серед яких - дельфіни. Їх маса, як правило, не перевищує півтора тонн. Наприклад, белуха висить в межах двох тонн, нарвали в межах півтора тонн. До зубатим китам відносяться і морські свині, які важать приблизно 100 кг.

Якщо хочете дізнатися, яка з нині існуючих риб є найбільшою, рекомендуємо прочитати статтю Яка риба найбільша. До речі, самі кити належать до ссавців.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!