» » » Скільки важить камаз?

Скільки важить камаз?

Скільки важить камаз?

КАМАЗ - відомі у всьому світі вантажні автомобілі, які поставляються в багато країн. Свою популярність вони отримали завдяки хорошим технічним і експлуатаційним характеристикам і перш за все надійності, невибагливості і великій кількості різновидів. Розглянемо, скільки важить КАМАЗ і окремі його частини.

Чому важлива вага КАМАЗа

Насправді вага транспортного засобу дуже важливий, особливо якщо це стосується такого вантажівки, як КАМАЗ. Маса транспортного засобу вважається однією з основних його характеристик. Саме тому цей показник завжди вказують в технічних характеристиках машини. Від нього залежить, скільки палива буде споживати даний транспортний засіб. І чим більше вага КАМАЗа, тим більше палива йому необхідно.

Моделі КАМАЗів та їх вага

У модельному ряду КАМАЗів знаходиться близько 100 автомобілів. Для того щоб розібратися в такій кількості, їх об`єднали в класи. На сьогодні КАМАЗи бувають:

  • бортові;
  • шасі;
  • самоскиди;
  • тягачі.


На кожному транспортному засобі є спеціальний індекс (ТС), за яким можна визначити його вантажопідйомність і область використання. Перша цифра позначає повний вага. Наприклад, якщо вказана цифра 6, значить вантажопідйомність КАМАЗу може становити від 20 до 40 тонн. Якщо друга цифра 5, це означає, що даний вид належить до класу самоскидів. Бортові КАМАЗи позначаються цифрою 3. В даний час випускають близько 20 моделей бортових КАМАЗів. Наприклад, повна маса моделі 4308 дорівнює 11,5 тисячі кг, а його вантажопідйомність становить 5,5 тонн. Повністю укомплектований КАМАЗ має досить значну вагу. Один тільки двигун може важити близько 900 кг, кузов від 1700 кг, кабіна від 250 до 725 кг, а шина від 107 до 115 кг.

Можливо, вам буде цікава стаття Як збирають автомобілі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!