» » » Скільки важить голова?

Скільки важить голова?

Скільки важить голова?

Людині завжди цікаво все, що стосується його тіла, тому таке питання, скільки важить голова, може рано чи пізно виникнути. Здавалося б, що тут складного: досить просто покласти голову на ваги. Але не все так просто. Адже голова - невід`ємна частина людського тіла, і в неї також постійно знаходиться певна кількість крові і рідини.

Залежно від різних умов кількість їх може зменшуватися або збільшуватися. Значить, поклавши голову на ваги, ми не дізнаємося точного її ваги. А так як зважити окремо її неможливо, слід застосувати математичний метод.

Череп дорослої людини важить близько 1 кг. Якщо додати вага мозку, в середньому вийде близько 1,325 кг. Далі очі, зуби, носові хрящі, вуха, шкіра, волосся - весь цей "набір" потягне ще на 1,5-2,5 кг. Доведено, що близько 20% всієї крові знаходиться в голові, а це ще приблизно 1 кг. У підсумку виходить, що вага голови дорослої людини - близько 5-6 кілограмів. Ця вага цілком відповідає теорії, яка доводить, що вага голови дорослої людини становить 5-7% від загальної ваги.

У дітей вага всієї голови становить 25% ваги всього тіла, тоді як їх череп важить близько 300 грамів.

З інших наших статей ви можете також дізнатися багато цікавого про своє тіло. Наприклад, цікаво прочитати статтю Скільки волосся у людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!