» » » Скільки важить куб бетону?

Скільки важить куб бетону?

Скільки важить куб бетону?

Бетон використовується при будівництві практично будь-яких видів споруд, починаючи від простого гаража і закінчуючи хмарочосами. Для отримання необхідних властивостей міцності і довговічності бетон може включати в себе різні добавки: щебінь, керамзит, гравій, магнетит, які суттєво впливають на вагу бетону. У статті спробуємо розібратися, скільки важить куб бетону в залежності від його складу / заповнювач.

вага бетону

Вага бетону безпосередньо залежить від його складових, тому умовно бетон можна розбити на 4 категорії:

  1. Надлегкий або особливо легкий. Даний вид бетону використовується для термоізоляції. Вага кубометра такого бетону в середньому становить 300 - 800 кг. Основними представниками цієї категорії можуть бути газобетон і пінобетон. Варто відзначити, що приблизно половину становить пісок (близько 600 кг).
  2. Легкий. До складу даного бетону може входити шлак або керамзит, тому вага його більше, ніж у представників попередньої категорії. Він коливається від 500 до 1000 кг на кубометр. Такий варіант підходить при будівництві приватних невеликих будинків.
  3. Важкий. Важкий бетон використовується при будівництві різних споруд, таких як зведення стін будинків і перекриттів. Бетон складається наполовину з гравію і щебеню, таким чином 1 куб бетону важить від 1700 до 2500 кг.
  4. Надважкий або особливо тяжкий. З назви зрозуміло, що вага кубометра буде перевищувати попередні варіанти. Складає він від 2500 до 3000 кг. До складу входять досить великі наповнювачі, такі як магнетит, барит, гематит, різні види металевого скрапу. Даний вид бетону застосовується при будівництві атомних електростанцій, дамб і мостів.


Читайте також статтю Скільки цементу на куб бетону, щоб розрахувати правильні пропорції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!