» » » Як роблять піноблоки?

Як роблять піноблоки?

Як роблять піноблоки?
Як роблять піноблоки?

Піноблоки - прекрасний, відносно новий будівельний матеріал, який завдяки своїм високим тепло- і звукоізоляційні властивості, пожежної безпеки і морозостійкості успішно витісняє з ринку будівельних матеріалів традиційний цегла. Більш докладно про піноблоках і їх властивості розказано в статті Що таке піноблок.

Як і з чого роблять цей матеріал? Піноблоки роблять на спеціальних заводах, але технологія їх виробництва настільки проста, що при бажанні їх цілком можна виготовляти і самостійно.

З чого роблять піноблоки

Піноблоки виготовляють з пінобетону. Склад пінобетону досить простий, в нього входять такі традиційні компоненти звичайного бетону, як:

  • цемент високих марок;
  • дрібний річковий або кар`єрний пісок (добре просіяний, з мінімальним вмістом глини);
  • чиста холодна вода.

Крім цих традиційних інгредієнтів, до складу пінобетону в обов`язковому порядку входить ще один дуже важливий компонент - піноутворювач. Саме він утворює масу повітряних бульбашок, які перетворюють звичайний важкий бетон в легкий пористий камінь, здатний плавати у воді. Найчастіше в якості такого піноутворювача використовують спеціальний органічний білковий концентрат.

Технологія виробництва піноблоків



Відповідно до визначеного рецептом, з цементу, піску і води зачиняють м`який і пластичний бетон.

В цей же час в спеціальному агрегаті - піногенераторі розводять водою білковий піноконцентрат і збивають його в густу піну.

Цю піну подають в бетонозмішувач, де вже знаходиться підготовлений бетон. Там вони кілька хвилин перемішуються в єдину пористу еластичну масу, після чого пінобетон відправляють на формування.

Формування піноблоків

Існує три найпоширеніші способи виготовлення окремих піноблоків з пінобетону.

  1. При першому способі пінобетон розливають по окремим розбірних металевих форм. Приблизно через півдоби, коду пінобетон затвердіє, форми розбирають і беруть із них готові блоки.
  2. Інший спосіб полягає в тому, що пінобетон заливають в одну дуже велику форму, а потім вже готовий моноблок на спеціальній установці дисковими пилами розрізають на окремі невеликі блоки потрібного розміру.
  3. Третій спосіб передбачає використання спеціальної автоматичної розпалубки - форми з перегородками, по окремим осередків якої і розливається пінобетон. Після затвердіння блоки автоматично видавлюються з цих осередків.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!