» » » З чого зроблений цегла?

З чого зроблений цегла?

З чого зроблений цегла?
З чого зроблений цегла?

Цегла - це штучним шляхом створений камінь правильної форми паралелепіпеда, який володіє такими властивостями, як міцність, морозостійкість і водостійкість, і завдяки їм здавна використовується при будівництві будівель і житлових будинків.

Цегла в поданні звичайних людей ділиться на два види - білий і червоний. Однак мало хто знає, що у цих двох видів не тільки різний колір, але і різний склад і різні властивості. З чого зроблений цегла того і іншого виду?

червона цегла

Червона цегла називається ще керамічним. Звідси можна зробити висновок про його складі. Готується він з різних видів глини, збагаченої мінералами. Від того, який глина фракції і наскільки однорідною за складом мінералів вона є, залежать і властивості цегли, і його зовнішній вигляд. Відповідно, від складу глини залежать ціна цегли і його подальше застосування.

Що однорідніша за складом мінералів глина, тим вище ймовірність, що цегла буде використаний для лицьового боку будівлі. І навпаки, чим нижче сорт глини - тим більше ймовірно, що він буде використаний для будівництва несучих стін або перегородок

білий цегла



Білий цегла називають силікатним. Для його виробництва використовують кілька складових - пісок, вапно і вода, з яких готується силікатна маса.

Пісок становить основну частку маси - приблизно 85-90%. Перед додаванням в суміш пісок проходить через спеціальну чистку від домішок, шматочків глини і іншого.

Вапно використовується як сполучна ланка для піску. Вона може бути гашеного або негашеним, а також може бути проведена з різних порід вапняку.

Читайте також рекомендації на тему як самому зробити цегла, а також поради, як класти цеглу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!