» » » Як обкласти будинок цеглиною?

Як обкласти будинок цеглиною?

Як обкласти будинок цеглиною?
Як обкласти будинок цеглиною?

Обкладання цеглою дерев`яного будинку є відмінним рішенням питань теплоізоляції та естетики. Згодом дерево втрачає свій первозданний вигляд і теплотехнічні показники стіни погіршуються, тому щоб заощадити на опаленні та надати будинку більш свіжий вигляд, рекомендуємо вам прочитати дані рекомендації з облицювання будинку цеглою.

Яка цегла вибрати

Для того щоб правильно вибрати цегла, потрібно знати основні характеристики того чи іншого виду цегли, які найбільше будуть підходити для облицювання конкретного будинку. Отже, цегла буває:

силікатна

Така цегла виготовляється з суміші піску та вапна. Він має досить низький цеглапоказник водопоглинання (6 - 8%), що дозволяє йому зберігати свої теплотехнічні властивості навіть під час дощу. Також даний вид цегли демонструє хорошу звукоізоляцію і має невисоку ціну.

керамічний

Це цегла з обпаленої глини, для виготовлення якого потрібно більше часу і ресурсів, що збільшує його ціну. З недоліків також можна виділити високий показник вологопоглинання. Однак при всьому при цьому керамічна цегла міцний, легкий і відмінно зберігає тепло.

клінкерна

Найдорожчий і високоякісний вид керамічної цегли. Завдяки температурі випалу близько 1200 градусів клінкерна цегла має відмінні показники цеглаза водопоглинанням, морозостійкості, міцності, теплопровідності і звукоізоляції.

Узагальнюючи вищесказане, можна зробити висновок, що якщо ви хочете якісно облицювати і утеплити будинок з бруса цеглою, найкраще використовувати керамічну цеглу, а якщо дозволяють кошти, то клінкерна. А якщо ж найголовніше для вас - це мінімізація витрат і стійкість стін до опадів, можна використовувати і силікатна цегла.

Розрахунок кількості матеріалу

розрахунок цегли



Для запобігання ситуації з нестачею або, навпаки, з надлишком будівельного матеріалу потрібно зробити простий розрахунок. Вважається, що на квадратний метр цегляної кладки потрібно 50 - 55 цегли з розміром бічної поверхні 250 х 65 мм. Відповідно, щоб розрахувати необхідну кількість цегли, потрібно обчислити загальну площу стін, відняти від неї площі віконних і дверних прорізів і помножити отримане число на 55 цегли. Щоб обчислити необхідну кількість цегли нестандартних розмірів, ви можете скористатися рекомендаціями статті - розрахунок цегли Як розрахувати кількість цегли.

Розрахунок цементу і піску

Для викладання одного квадратного метра стіни потрібно 2 кг готової суміші, т. Е. Цемент + пісок. Така будівельна суміш продається в готовому вигляді в мішках по 50 кг. Якщо ж ви готуєте розчин самостійно, то співвідношення цементу до піску в розчині можна прийняти 1: 3.

Для того щоб зрозуміти, скільки може коштувати обкласти будинок цеглиною, складіть витрати на всі види будівельних матеріалів та витрати на роботу, якщо ви будете виконувати її не власними.

необхідні інструменти



Щоб обкласти дерев`яний будинок цеглою, нам знадобляться такі інструменти:

  • кельму;
  • розшивання;
  • лопати (штикова і совкова);
  • відро (10 л);
  • схил і рівень будівельний;
  • рулетка.

Також нам знадобиться ємність для приготування цементного розчину. Найкраще для цього підійде стара ванна. Також дуже зручно використовувати бетономішалку.

Як обкласти дерев`яний будинок цеглою

Правильно обкласти старий будинок цеглою не так вже й важко-цю роботу можна провести самостійно, якщо у вас є хоча б мінімальний будівельний досвід. Розглянемо докладніше всі етапи цього процесу.

фундамент

Якщо ширини наявного фундаменту будинку не вистачає для використання його в фундаментяк фундамент облицювання, потрібно закласти новий або розширити існуючий. Для цього на відстані 5 - 10 см від стіни будинку по його периметру потрібно вирити траншею шириною 30 см і глибиною, рівній глибині існуючого фундаменту. Фундамент армується прутами 12 - 14 мм і заливається бетонним розчином. Зверху укладається гідроізоляційний матеріал.

кладка стін

Перед тим, як обкласти будинок цеглиною, потрібно утеплити дерев`яні стіни. Для цього можна використовувати пінопласт або мінеральна вата.

Обкладання будинку з колод або бруса цеглою починається з викладення кутів. кладка стінПершу цеглину кладеться на самий кут в сторону будь-якої стіни будинку, а другий торцем до нього, по іншій стіні. Далі цеглини викладаються один за одним, так званим «лотком», т. Е. Вздовж самої стіни. Вертикальні шви двох сусідніх рядів цегли не повинні збігатися один з одним. Після кожних двох рядів кладки необхідно перевіряти вертикальність кутів за допомогою схилу, а також вертикальність стін за допомогою будівельного рівня. Нижня частина віконних прорізів, а також пороги дверних прорізів можуть викладатися «стусаном», т. Е. Коли цегла кладеться поперек стіни.

стійкість стіни

Варто пам`ятати, що при товщині облицювальної стіни в півцеглини вона буде стійкість стінитрохи нестійкою при висоті від двох метрів. Для зміцнення такої стіни часто використовують «точкових» цегляні вставки через кожні 5 - 6 рядів. Також в цій справі може допомогти алюмінієва або сталевий дріт перетином 4 - 5 мм, яка кріпиться до дерев`яної стіни і закладається в шов цегельної кладки.

естетика

Після викладення ділянки стіни через деякий час потрібно обробити шви. Часто розчин випирає з шва або, навпаки, його дещо менше. Для підвищення естетичності цегляної кладки необхідно використовувати розшивку. Це інструмент, яким розгладжуються шви цегляної стіни, після чого вони стають більш акуратними.

Щоб додати своєму будинку цікаві елементи, скористайтеся послугами професійних дизайнерів. Також в інтернеті ви зможете знайти величезну кількість фото і відео, які допоможуть вам красиво обкласти дерев`яний будинок цеглою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!