» » » Як побудувати будинок з цегли?

Як побудувати будинок з цегли?

Як побудувати будинок з цегли?

Будь-який будинок вважається продовженням свого господаря, відображенням його смаків і звичок, суттю його світогляду. Останнім часом, все більшої популярності набуває будівництво цегельних будинків. Це найбільш прийнятний для даних цілей матеріал. Він і міцний і має гарний зовнішній вигляд. Різноманітні цегляні будинки, фото яких можна побачити в інтернеті, вважаються безпечними, міцними і ґрунтовними. Сучасні будівельні матеріали і фантазія дизайнера дозволяє створювати оригінальні архітектурні споруди.

Отже, якщо ви зважилися побудувати будинок з цегли самостійно, а до цього жодного разу не стикалися з будівництвом, тоді вам допоможуть наші інструкції.

З чого починається будівництво

  • Необхідно вибрати місце для майбутньої забудови. При виборі місця необхідно з`ясувати наявність поблизу води, газу, електрики і каналізації. А так же переконається у відсутності близького сусідства звалищ сміття, кладовища, очисних споруд і т.д.
  • Потрібно визначити бюджет, а саме: які витрати виявляться під силу вашої сім`ї, при будівництві будинку.
  • Зайнятися питанням про підключення вашої ділянки до всіх суспільних комунікацій, а саме: світло, вода, газ.
  • Вам необхідно визначиться з остаточним варіантом проекту майбутнього будинку, а саме: закінчити доопрацювання на ваш смак, яка може тривати нескінченно.
  • Необхідно вибрати і заготовити будівельні матеріали, які будуть використовуватися в будівництві, а саме: матеріали для стін, даху та фундаменту.
  • Вибрати будівельників - це дуже відповідально, тому що від їх роботи залежатиме якість вашої будівлі. Бажано заздалегідь ознайомитися з результатами робіт і відгуками про найманої бригаді.
  • Із вибраними будівельниками заздалегідь обговорити хвилюючі питання, а саме: терміни, оплату, етапи будівництва, ваші вимоги і багато іншого.

організація будівництва

Як відомо, кращі цегляні будинки виходять при правильній споруді, а вона, в свою чергу, залежить від правильної організації всього будівництва в цілому. Зазвичай буває два варіанти:

  • Самостійне керівництво даними будівництвом. Цей спосіб значно скорочує витрати на будівництво, приблизно в районі 15-30%. Але, щоб вибрати цей варіант, вам буде потрібно хоча б невеликий досвід в організації будівництва і багато вільного часу. Вибір будівельного матеріалу, організація його доставки, замовлення різної техніки, розвантаження і багато іншого вимагають постійного контролю і знання всіх особливостей будівництва.
  • Доручення послуг будівельної організації, що має як досвід, так і ліцензію на дану роботу. В цьому випадку вартість вашого будівництва збільшується, а проблеми організації відпадають самі собою. При цьому слід пам`ятати, що вибір будівельного матеріалу завжди залишається за вами, як і контроль його якості.

фундамент

Особливу увагу слід приділити вибору фундаменту, так як це основа вашого будинку, від якого залежить вся ваша споруда. Найбільш довговічним, простим у виконанні і міцним вважається залізобетонний монолітний фундамент. Який буває як стрічковим, так і плитних. Якщо місцевість, в якій ви збираєтеся цегляний будинок побудувати, характеризується скупченням талої та дощової води, тоді вам ідеально підійде плитний фундаменту. Поглиблена монолітна плита фундаменту, зазвичай становить приблизно 30% від повної вартості всієї коробки і даху будинку. Вибираючи плитний фундамент, ви отримуєте можливість будівництва цокольного поверху, гаража або підвалу.



Стрічковий фундамент найбільш популярний через більш дешевої вартості. Показник несучої здатності цього фундаменту до навантаження дуже високий, що є безсумнівним плюсом. Не рекомендується будівництво двоповерхового будинку на стовпчастих фундаменті, так як він підходить для легких будинків: дерев`яних або щитових. За витратності він прирівняний до стрічкового фундаменту, але значно важче в інженерному виконанні і вважається менш довговічним. Давайте уточнимо чинники, що забезпечують міцність і довговічність вашої споруди:

  • Гідроізоляція фундаменту;
  • Грамотна вимощення;
  • Дренаж фундаменту;
  • Якість оздоблювальних матеріалів.

стіни

Коли ви визначали план цегляного будинку, вже тоді вам варто задуматися про вибір матеріалу для несучих стін. При виборі матеріалу, для будівництва стін, необхідно врахувати наступні фактори:

  • Теплоємність - тобто здатність стін накопичувати тепло. У цьому плані, найбільшою здатністю володіють бетон і цегла, дерево - має середню теплоємність, а найнижчою - каркасні стіни.
  • Теплопровідність - чим вона нижча, тим краще проживають в будинку. Від теплопровідності залежить збереження тепла в морози і прохолоди в спеку.
  • Вогнестійкість - бетон і цеглу відносяться до негорючих матеріалів, самим пожежонебезпечним вважається дерево.
  • Водопоглинання - від нього на пряму залежить міцність будинку, його морозостійкість, теплопровідність і багато іншого.
  • Звукопроникність - найнижча вважається у бетону і цегли, а також їх похідних.
  • Міцність - першу позицію в цьому пункті займає монолітний залізобетон, далі йде цегла, третя позиція - це пористий бетон і брус.


В даний час вибір будівельних матеріалів використовуваних для зведення несучих стін дуже великий: це пористий бетон, цегла, пінобетонні, керамзитні і газосиликатні блоки, а також дерево різної обробки.

Вибираючи будівельний матеріал для стін вашого будинку, слід враховувати його місце розташування. Якщо будинок буде розташований в шумному місці, тоді варто вибрати звуконепроникні будівельні матеріали. Опір вітрі, велика вологість району та багато іншого, впливають на вибір матеріалу для зведення стін. Найбільш оптимальною завжди вважалася споруда будинку з цегли. Головні плюси це доступна собівартість і невеликі трудовитрати.

дах

Дах - це завершальний елемент в будівництві вашого будинку. Її основна функція - це захист від снігу, вітру, дощу, сонячної радіації, пилу і т.д. Найпоширенішими вважаються скатні даху:

  • Односхилі - спираються на дві зовнішні стіни, що мають різну висоту;
  • Подвійні - також спираються на дві стіни, тільки однакової висоти;
  • Вальмові - мають бічні скати у вигляді трапецій, а торцеві в формі скошених прямокутників;
  • Полувальмовие подвійні - це даху, мають торцеві стіни зі зрізаними верхніми частинами;
  • Мансардні подвійні - кожна площину даного даху представлені у вигляді двох прямокутників;
  • Чотирьохскатна шатрова - це дах, що складається з чотирьох однакових трикутників, які сходяться в загальній точці.

Найекономічнішими завжди вважалися односхилі даху з 5% ухилом. Вітрові навантаження краще інших витримує вальмовая дах. Одноповерховий будинок високий дах робить більш значним і дозволяє горище використовувати як додаткове приміщення. Також варто пам`ятати, що дуже круті схили даху сніг і воду не затримують.

Форма даху завжди надає унікальність будівлі, виділяючи будинок з маси інших побратимів. Сучасні дахи крім основних функцій також збільшують площу будинку, підвищуючи комфорт і функціональність. Проекти цегляних одноповерхових будинків, з різноманітними варіантами оригінальних дахів ви можете знайти в інтернеті, і підібрати для себе найбільш вподобаний і оптимальний варіант.

Тепер ви знаєте, як побудувати будинок з цегли. На нашому сайті ви можете про кладці цегли - «Як класти цеглу?». Вдалого будівництва!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!