» » » Який фундамент краще?

Який фундамент краще?

Який фундамент краще?

Будівництво починається з фундаменту. Фундамент - основа всіх основ. Саме тому важливо знати, який фундамент краще в тій чи іншій споруді.

Два простих правила, які стануть в нагоді вам при виборі фундаменту:

  • На початку роботи отримаєте консультацію у професіонала, щоб не наробити дров. Дізнайтеся, який фундамент краще підійде для закладки в вашому випадку, всі матеріали які будуть потрібні вам, визначте приблизну витрату на матеріали і роботи.
  • Зекономиш на фундаменті - подальше будівництво можна не продовжувати! Фундамент - основа яка тримає весь ваш будинок, і щоб надалі не зіткнутися з ще більшими витратами на реконструкцію руйнується фундаменту, який згодом потягне за собою всю споруду.

Трохи фактів:

  • Вартість фундаменту обійдеться вам в 10-20% від загальних витрат на зведення споруди, але якщо спочатку в закладці були допущені похибки, то сума збільшиться вже до половини вартості всієї споруди і то при тому що виправлення потрібні тільки в основі будинку.
  • Неправильно обраний і закладений фундамент наслідок перекосу дверей і вікон, ганків в дерев`яних будівлях, повзуть тріщини на стінах цегляних будинків.

Вибір фундаменту:



На даний час будівельниками використовуються кілька видів фундаменту. Кожен в свою чергу підбирається за тими чи іншими ознаками грунтового складу на місці будівництва, виду обраної споруди, кількості поверхів будівлі, що зводиться, виду використовуваного матеріалу, кліматичних умов даної місцевості. Тільки після ретельного вивчення місцевості, на якій буде будівництво, можна з точністю сказати який фундамент краще для будинку, буде довговічний і послужить вам вірну службу довгі роки.

Типи фундаментів:



За способом впливу фундаменту на грунт поділяють - стрічковий, стовпчастий (паля), плитний (плаваючий).

  • Стрічковий фундамент. Знайшов своє використання при будівництві як бетонних, так і дерев`яних будинків з використанням різних матеріалів, і так само для улаштування підвальних і цокольних приміщень. Широко застосовується при висотному будову. Рідко використовується на глибоко промерзають грунтових поверхнях. Виділяють два типи такого фундаменту:
  • Монолітний представляє з себе горизонтальну залізобетонну раму по всьому периметру будівлі.
  • Збірний проводиться з використанням вже готових заводських плит, які в наслідку вже на місці збирають в загальну конструкцію.
  • Стовпчастий (фундамент). Найбільш використовуваний і доступний за ціною вид для зведення будівлі з легкими стіновими перекриттями. Стовп або паля - основний використовуваний елемент при закладці фундаменту. Вони можуть бути виконані практично з будь-якого матеріалу - цегла, деревина, камінь, бетон, залізобетон, азбестові труби, заповнені бетоном.
  • Плитний (плаваючий). Зводиться на грунтах, яким властива осаду. Такий вид фундаменту представляє з себе жорстку конструкцію з єдиної плити під всю площину будівлі. Хороший тим, що при зсуві грунту в горизонтальній або вертикальній площині фундамент не страждає - від чого і отримав нехитре назву плаваючий. Придатний у використанні зведення малоповерхових будівель з простим плануванням. Це досить дорогий вид фундаменту через велику кількість витратного матеріалу.
  • Який фундамент краще, якщо ви зводите будова з дерева - лазня, будинок, прибудова, веранда і інші види дерев`яних будівель при будинку. В даному випадку фахівець скоріше за все порадить вам одну з найбільш відповідних для даного виду фундаментів - стовпчастий (фундамент) або стрічковий, або ж поєднане використання цих двох видів.

    Фундамент для цегляної будівлі:

    Який фундамент краще, якщо ви зводите будова з цегли - цегляний будинок, котедж, підвал і інші будови з використанням в якості будівельного матеріалу цегли або інших матеріалів не деревного походження. У такому випадку при закладці доцільніше вдатися до - плитний (плаваючого) або стрічковому увазі фундаментів.

    Перш ніж визначитися і зупинити вибір на більш вигідному вигляді фундаменту, врахуйте, що в будівництві не припустимі помилки або неточності в в розрахунку, будь-які дрібні недоробки, в подальшому ви поплатитеся за будь-яку дрібну допущену помилку подвійно.



    Увага, тільки СЬОГОДНІ!