» » » Як підняти фундамент будинку?

Як підняти фундамент будинку?

Як підняти фундамент будинку?

Майже кожному власникові будинку в приватному секторі припадає хоч раз в житті стикатися з такими незнайомими поняттями, як потріскана вимощення, що лопнула штукатурка на стінах і ще багато-багато «приємних моментів». Спеціаліст одразу зрозуміє, що у вашого будинку просто просів фундамент. Не варто хапатися за серце. Ви все зможете поправити своїми силами. Вам буде достатньо всього одного помічника.

підняття фундаменту

За допомогою двох домкратів підійміть кут вдома не більше ніж на два сантиметри. Не забудьте підкласти на опору, прокладку, яка підходить по ширині.

  • Точно таку ж операцію виконайте і з іншими кутами. Будьте гранично уважні і обережні, так як зруб може перекоситися.
  • Не поспішайте. Піднімайте кожен кут на один або два сантиметри.
  • Робіть усе дуже спокійно і ретельно. Слідкуйте за тим, щоб не вийшов перекіс, і кути були підняті на одне і те ж відстань.
  • Обов`язково дотримуйтеся всіх правил безпеки. Не забувайте в якості страховки, підлаштовуватися дошки між опорою і зрубом. Ви робите це для того, якщо з якихось причин відмовить домкрат.
  • Надійно встановіть домкрат. Він повинен упиратися в дерево.
  • Після того, як ви підняли фундамент на необхідну висоту, то можете приступати до відлитих бетонних стовпів. Встановіть арматуру, встановлюйте опалубок і заливайте бетоном. Ось і все готово.

посилення фундаменту



Кожен будинок починається з фундаменту. Саме фундамент гарантує стійкість всієї конструкції. Але немає нічого вічного в цьому світі. Фундамент теж може постаріти, і потребуватимуть ремонту або реконструкції. Сама трудомістка з усіх проблем-це повна заміна фундаменту.

  • В першу чергу потрібно викопати траншею по периметру вашого будинку, а потім ретельно очистіть фундамент від землі або бруду. Потім прибийте до нього сітку з металу, і відвівши її в сторону, закріпіть. Потім можна встановлювати опалубку і бетонувати. Потім, коли бетон стане твердим, засинайте викопану траншею піском або землею.
  • За допомогою наскрізної анкерування, зв`яжіть обойму з фундаментом. Врахуйте, що стара кладка разом з додатковими осередками будуть розподіляти навантаження на землю рівномірно. Всі ці маніпуляції варто проробляти тоді, коли вам потрібно відновити ділянку фундаменту, який був зруйнований.
  • Щоб збільшити несучу здатність вашого фундаменту, потрібно залити бетоном (з двох сторін) нові осередки. Але спочатку необхідно очистити, за допомогою напору води, всю поверхню, а також, виконати перфоратором насічки.
  • Чи не поглиблюйте підошву, а просто підводите нова підстава (це в тому випадку, якщо в непридатність прийшла, лише частина фундаменту). Не забудьте зміцнити дверні та віконні прорізи, а потім встановіть опори, під перекриттям свого будинку. Переконайтеся, що будівля стійка.
  • Цей спосіб потрібно застосовувати в разі повної заміни фундаменту. Під цоколь потрібно підвести сталеві або залізобетонні балки, які впираються на тимчасові опори, будинок, як би стоїть в повітрі. Тепер можна зміцнювати або повністю міняти фундамент.

Тепер ви знаєте, як підняти фундамент будинку, посилити його або повністю замінити. І найголовніше те, що не потрібно шукати хороших майстрів і витрачати свій дорогоцінний час, нерви і гроші. Ви все можете зробити самостійно. Потрібно тільки проявити трохи завзятості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!