» » » Як підняти будинок?

Як підняти будинок?

Як підняти будинок?

Багато сімей є власниками дерев`яних будинків. Хтось в них живе постійно, хтось користується тільки в літні періоди, використовуючи їх як дачні будиночки. Але це не важливо, головне пам`ятати про те, що будинок завжди вимагає турботи і підтримування в хорошому вигляді.

Дерев`яні будинки мають більшу кількість переваг, це і теплота, і краса. А ось затишок в чому буде залежати від правильного догляду за самим деревом, адже воно схильне до гниття під впливом підвищеної вологості і вогкості. Наприклад, якщо верхня частина будинку захищена дахом, різними навісами, то нижня частина знаходиться безпосередньо на землі, що в кінцевому підсумку призводить нижні вінці в непридатний стан. Справитися з ситуацією проблемою вам допоможе заміна вінців, але для цього буде потрібно підняти будинок.

Піднімаємо дерев`яний будинок



Давайте поговоримо про те, як підняти дерев`яний будинок.

  1. Для початку необхідно визначити придатність колоди, згнило вона чи не згнило. Для цього потрібно постукати обухом сокири по колоді. Пролунав глухий звук підтвердить ваші здогадки про поганий стан колоди. А ще краще взяти шило і спробувати їм проткнути колоду, яке викликає у вас підозру. Легке і вільне проникнення шила в глибину повинно вас наштовхнути на думку про повну заміну даного колоди.
  2. Коли ви зважитеся на те, щоб замінити старі колоди, для початку підготуйте нові. Вони повинні бути того ж розміру, що й старі, а також попередньо підготовлені - очищені від кори і обов`язково висушені.

Піднімаємо будинок домкратом



Нужда піднімати будинок може бути і в вашому бажанні підняти фундамент. І в тому і в іншому випадку для підйому вам знадобиться домкрат. А ви знаєте, як підняти будинок домкратом? Думаю, якщо ви не професійний тесляр, то навряд чи ви вже стикалися з подібною ситуацією і не знаєте з чого краще почати. Для початку хотілося б дати кілька порад.

  1. Ні в якому разі не використовуйте відразу чотири домкрата, не можна піднімати будинок відразу ж з усіх боків. Це може привести до його зміщення в одну зі сторін. Для роботи найкраще використовувати десятитонний гідравлічний домкрат, якщо у вас такого немає, то можна запитати у водіїв КАМАЗів, у них повинні бути саме такі.
  2. Підйом будинку повинен здійснюватися плавними, обережними рухами, причому за раз не можна піднімати більше, ніж на 15 сантиметрів. Під час роботи обов`язково необхідно використовувати рівень, щоб стежити за процесом і вчасно зупинитися.
  3. Щоб полегшити собі процес роботи, вбийте по різні боки будинку рейки, на яких потрібно зробити позначки, до якого рівня треба підняти будинок. Ви зможете на ці рейки орієнтуватися в роботі, адже все-таки будинок великий і визначити його рівність на око, потім буде просто нереально. Вже краще роботу виконати один раз, але добре, нехай навіть для цього вам доведеться докласти максимум зусиль.
  4. Перед тим, як підняти будинок, необхідно буде підготувати майданчики для домкрата. Для створення підстави можна використовувати дошки, дерев`яні щити та інше матеріал. При здійсненні підйому будинку для збільшення фундаменту, та й заміни теж, необхідно покласти широку пластину з металу на верхню площадку домкрата. Це допоможе вам зберегти самий нижній вінець в цілості й схоронності.
  5. Домкрат необхідно встановити під колоду. Якщо ви будете міняти старий вінець, то можна в ньому зробити великий отвір, куди буде поміщений домкрат.
  6. Якщо ж ви збираєтеся збільшувати фундамент, то для розміщення домкрата під колодою, доведеться видовбати місце під домкрат в фундаменті, якщо він звичайно стрічковий, при стовпчастих фундаменті видовбування вам не знадобиться. Для більшої надійності під домкрат теж необхідно покласти пластину, наприклад, сталеву.

Коли виконані всі підготовчі роботи, заготовлений весь матеріал, вибрано місце для розміщення домкратів, встановлені ці домкрати, ви можете приступати до підйому будинку. Зверніть увагу, що роботу можна вести відразу двома домкратами, наприклад, ви можете працювати удвох з помічником. Рекомендованої висотою підйому є приблизно 80 сантиметрів. Не забувайте про техніку безпеки під час роботи, ні в якому разі не залазьте під будинок, щоб уникнути нещасних випадків.

Перед тим, як почати роботу, вивчіть якомога більше літератури з даного питання, можна почитати різні стати. Буде непогано, якщо ви подивитеся відео, як підняти будинок. Погодьтеся, що побачити роботу з боку буде корисно. Ви зможете побачити те, що вам потрібно зробити, як це робиться правильно, які помилки допускаються найчастіше, вислухати корисні поради та рекомендації. Якщо ж ви не впевнені в своїх силах, то краще довірте цю роботу фахівцям, які знають толк у цій справі. Адже кожною справою повинен займатися фахівець, який розбирається в даному питанні краще вас. Тоді й робота буде зроблена добре, і вам робити нічого не доведеться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!