» » » З чого роблять цеглу?

З чого роблять цеглу?

З чого роблять цеглу?

Відмінні технічні характеристики цегли, як стверджують історики, були відомі ще до нашої ери. Цей матеріал з успіхом використовувався як для будівництва античних будівель Риму, так і при зведенні будівель в Стародавньому Єгипті. Однак незважаючи на багату історію і широку популярність, далеко не кожен знає, з чого його роблять і яким він буває.

З чого роблять силікатна цегла

У другій половині XX століття крім червоного, найбільш широке застосування в будівництві знайшов цегла силікатна. Його особливість полягає не тільки в білому кольорі, але і в складі використовуваних інгредієнтів, спосіб виготовлення і області застосування.

Основні компоненти матеріалу - це кварцовий пісок і вапно, які беруться в співвідношенні 9 до 1 відповідно.



Процес його виготовлення заснований на так званому автоклавном синтезі, де після сухого пресування суміші для надання необхідної форми заготівля піддається впливу парів води під тиском від 8 до 12 атмосфер і температурі 170-200 градусів. Надбавка до складу суміші різних пігментних барвників і функціональних добавок може змінити як колір вироби, так і його експлуатаційні якості. Але незважаючи на це показник міцності і вологостійкості білої цегли буде все ж нижче, ніж у червоного. Тому цей матеріал не використовують в тих областях будівництва, де потрібна підвищена міцність.

З чого роблять червона цегла

Червоний, або як його ще називають керамічна цегла, виготовляється з глини, в яку підмішують різні добавки для поліпшення властивостей. Технологія його виготовлення полягає в перемішуванні глини, формування і пресування заготовок з подальшим випалюванням. Червона цегла буває:

  • облицювальною;
  • пустотілою;
  • Повнотілою.

Останній вид, будучи традиційним, може використовуватися як для зведення печей, фундаментів, несучих стін, багатоповерхових будівель, так для і рішення інших завдань у сфері будівництва. Будь-яка споруда з цього матеріалу буде відрізнятися надійністю і довговічністю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!