» » » З чого зробити блоки?

З чого зробити блоки?

З чого зробити блоки?

Будівельні блоки зараз є повсюдно використовуваним матеріалом в будівельній сфері. Незважаючи на гадану складність у виготовленні, їх можна цілком зробити своїми руками. При цьому слід зазначити, що в основному будівельні блоки зараз виготовляються на спеціалізованих заводах із застосуванням верстатів. Далі ми розглянемо різні матеріали і обладнання для виробництва будівельних блоків.

Виробництво будівельних блоків ТІСЕ

Однією з часто використовуваних технологій для виробництва будівельних блоків є технологія ТІСЕ. Блоки за цією технологією виготовляються за допомогою спеціального верстата, що має вигляд сталевої рами, в якій на металевих осях закріплені два куба. Розглянемо, яким чином виготовляються блоки в даній блок-формі.

Підготовка до виготовлення блоків

Для того щоб приготувати будівельні блоки, зазвичай використовується цемент з домішкою піску. Як матеріал може використовуватися і бетон, проте, для того щоб замісити його, звичайних інструментів буде недостатньо, так як, як правило, бетон замішується в спеціальних ємностях, в той час як цементний розчин можна приготувати за допомогою спеціальної насадки, яку фіксують на звичайній дрилі.

Процес виготовлення будівельних блоків

Перед тим як здійснити виготовлення блоків, блок-форму необхідно поставити на рівне місце. Далі потрібно залити отриманий розчин в форми і утрамбувати, якщо є необхідність. Осі, на яких утримуються блоки, потрібно вийняти через кілька хвилин. Далі потрібно почекати, поки блоки будуть сушитися.



Після того як блок затвердіє, необхідно потягнути за ручку, яка є на одній зі стінок, і витягти його, відокремивши від стінки.

За такою технологією виготовити будівельні блоки може будь-яка людина. Однак, в будівельній сфері, як уже сказано було вище, використовуються професійні верстати.

Виготовлення будівельних блоків на вибростанках

Вибростанок в загальному випадку являє собою машину, яка має в своїй конструкції металеву раму і спеціальний прес. Для виготовлення будівельних блоків за допомогою такого верстата досить засипати цементний розчин в ємність, встановити спеціальний майданчик з осередками, після чого включити верстат, і він автоматично зробить блок, спресують цемент.

Вартість таких верстатів може варіюватися в залежності від виробника, року випуску моделі, її функціоналу та потужності. Обов`язково прочитайте статті по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!