» » » Піноблок або газоблок: що краще?

Піноблок або газоблок: що краще?

Піноблок або газоблок: що краще?

Дані будівельні матеріали є спорідненими. Відмінності їх мінімальні, проте все ж є, а тому у споживача нерідко виникає питання про те, який з цих двох різновидів легкого бетону вибрати.

Далі розглянемо плюси і мінуси кожного матеріалу.

Будова, особливості виробництва

Газоблоки

Їх виготовляють з безпечних для людини матеріалів: вапна, кварцового піску, води і цементу, а для утворення пористої структури додають алюмінієву пасту. Текстура матеріалу виходить однорідною, а значить, технічні характеристики будуть однакові по всій масі.

Випускають газоблоки на заводах (обладнання для його виробництва досить дороге), що значно знижує ризик покупки матеріалу поганої якості.

До слова: газобетон поставляється надійно упакованим в захисну плівку, що дозволяє не турбуватися про умови його зберігання.

піноблоки



Замість кварцового піску використовуються виробничі відходи (сієніт шлам, шлак доменний та ін.). За рахунок них же створюється і пориста структура матеріалу (наприклад, додаються дубильні екстракти шкіряної промисловості). В силу цього текстура блоків виходить не такий рівномірної, як у газоблоків, що, відповідно, говорить і про нерівномірність технічних характеристик матеріалу. Терміни зберігання піноблоків обмежені.

Виробництво піноблоків більш просте, ніж газоблоків, а тому їх виготовленням займаються численні приватні фірми. Це, з одного боку, дає широкий вибір цін, але, з іншого боку, робить вибір більш складним, так як знайти дійсно якісний матеріал не так просто.



Упаковка у пінобетону зазвичай відсутня, а тому ще до його покупки вам потрібно буде вирішити питання про зберігання матеріалу, так як він надзвичайно вразливий перед вологою.

Вологостійкість, міцність

Ці чинники є мало не найголовнішими при оцінці того, що краще: піноблок або газоблок. А тому важливо відзначити, що обидва матеріали в силу пористої структури мають здатність вбирати вологу. І хоча стійкість піноблоків до води трохи вище, ніж у газоблоків, обидві ці різновиди бетону вимагають залучення спеціальних заходів для зниження влагопроницаемости.

Що стосується міцності, то виходячи з щільності структури піноблоки є міцнішими, ніж газоблоки (650 кг / м2 проти 450 кг / м2). Однак в силу більш низької якості складових піноблоки в кінцевому рахунку все ж або поступаються за міцністю газоблоків, або нічим від них не відрізняються.

особливості кладки

Газоблоки

Заводське виробництво, зрозуміло, більш точне, технічне, а тому і параметри газоблоків більш вивірені, що забезпечує більш рівну кладку, в якій всі елементи ідеально підігнані один до одного. За рахунок цього при будівництві блоки укладають на тонкий шар клею. Готувати дуже просто, його вартість всього в пару разів вище вартості цементного розчину, а тому знижується не тільки трудомісткість процесу, а й фінансові витрати на матеріали.

піноблоки

Вони подібним плюсом похвалитися не можуть. Відмінності в їх параметрах хоча і знаходяться в межах норми, однак все ж не дозволяють зробити по-справжньому щільною. В силу даної особливості блоки укладають на досить товстий піщано-цементний шар. Готувати його, працювати з ним менш приємно, ніж з клеєм. Крім того, за рахунок великої витрати складу вартість такої кладки в рази зростає.

вартість

Вартість газоблоків зазвичай в 1,5 (рідше в 2 рази) перевищує ціну піноблоків, що цілком логічно, враховуючи відмінність в якості матеріалів.

Таким чином, при інших рівних умовах, кращим вибором буде покупка газоблоків. Але якщо потрібно заощадити на покупці легкого бетону, то можна вибрати і піноблоки, тільки при цьому важливо простежити, щоб матеріал був максимально якісним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!