Яка дах краще?

Яка дах краще?

Дах відноситься до несучої конструкції будівлі, тому вона монтується серйозно, з дотриманням всіх норм і правил. Що дуже важливо на етапі планування будинку, розібратися, яка дах краще, відповідно до якісними і економічними показниками. Вибір даху, як і покрівельного матеріалу - дуже відповідальний крок, оскільки від якості даху залежить ступінь теплоізоляції будинку. Міцність і стійкість, надійність і практичність - основні критерії даху для сучасного заміського будинку. Дуже важливо, якими естетичними характеристиками володітиме дах, тому що від зовнішньої привабливості, або навпаки, непривабливості, залежить загальне враження про заміський будинок. Тому так ретельно підбирається і колір даху, який повинен гармоніювати з фасадом будівлі і звичайно ж, дах за своєю формою повинна повторювати загальну концепцію будівлі.

види дахів

На даний момент, будівельники мають можливість сконструювати горищну або поєднану дах. Між цими двома видами дахів існує величезна різниця, тому якась повинна бути дах у вашого будинку, вирішувати тільки вам і будівельної організації, фахівці якої, з огляду на загальне планування будинку і ваші фінансові можливості, порекомендують вам той чи інший варіант. Горищний дах відрізняється від поєднаної тим, що вона має досить великий кут нахилу. У порівнянні з поєднаною дахом, у якій ухилу практично немає, конструкція горищного даху дозволяє облаштувати додаткові кімнати на горищі. Таким чином, вибираючи горищну дах, власник будинку одержує можливість використовувати за своїм призначенням простір її конструкції. Мансарда на горищі - поширене явище як в будинках для постійного проживання, так і в дачних будиночках.

форми дахів

Дах може бути односхилим, двосхилим або многоскатной. Існую шатрові і вальмовиє даху, а також хрестоподібні. У сучасному будівництві можливо все - виконати дах з численними скатами, яка значно прикрасить будинок. Односхилий дах практично не використовується, оскільки її зовнішній вигляд значно програє багатоскатних. Вибираючи форму даху, обов`язково необхідно передбачити певний кут скатів. Який кут даху вибрати, залежить від вашого бажання, але при цьому, необхідно враховувати, що чим більше кут даху, тим більше буде відстань від стелі до підлоги в мансарді. Крім того, кут даху безпосередньо впливає на швидкість стікання вологи, в тому числі і при таненні снігу з поверхні даху.

теплоізоляція дахів



Все частіше забудовник облаштовує теплі дахи в своєму будинку. Це, звичайно ж, підвищує собівартість будівництва об`єкта, але зате збільшує термін експлуатації даху. Тепла дах - це горищні конструкція, яка додатково утеплюється за рахунок утеплювачів, яких на сучасному ринку представлена величезна кількість. Сама наявність горища також є своєрідним утеплювачем, оскільки повітряний прошарок між стелею і дахом сприяє утеплення будинку.

Холодні даху використовуються тільки в будівництві господарських будівель, в тому числі гаражів. Або ж при облаштуванні веранди в будинку, в виробничих приміщеннях, на складах та ін. У всіх інших випадках здійснюється монтаж теплої стріхи.

Види покрівельних матеріалів



Говорячи про те, які бувають даху, необхідно особливу увагу приділити покрівельних матеріалів, оскільки від їх якісних характеристик залежить надійність даху. Найбільш затребуваними є сучасні матеріали, які називаються «металочерепиця» і «м`яка покрівля». Трохи меншим попитом користується єврошифер, черепиця, виготовлена з цементно-піщаного розчину і натуральна черепиця, а також фальцева покрівля. З огляду на, що всі ці види покрівельного матеріалу мають свої переваги і недоліки, споживач вибирає найбільш практичні матеріали, які легко монтувати і обслуговувати в процесі експлуатації.

Металочерепиця

Термін служби металочерепиці складає приблизно 50 років, але гарантійний термін служби, виробники встановлюють тільки 10, максимум 15 років. Монтаж цього покрівельного матеріалу здійснюється швидко і без особливих складнощів, не вимагає великих капіталовкладень. Вартість металочерепиці цілком прийнятна, враховуючи високі якісні характеристики цього покрівельного матеріалу і можливість вибору кольору з великої кольорової палітри. Зверніть увагу перед тим, яку вибрати дах - з металочерепиці або іншого матеріалу, на його дизайн. Металочерепиця пропонується з декількома варіантами дизайну, але існує один, і досить істотний мінус такої покрівлі - вона дуже гучна. Якщо ви не хочете весь час чути шум дощу по металочерепічной даху, вмонтовуйте хорошу теплоізоляцію.

М`яка покрівля

Термін експлуатації м`якої покрівлі становить приблизно стільки ж, скільки і попереднього покрівельного матеріалу, але гарантію виробник на неї дає більше. Максимально - 30 років, і мінімум - 10 років. З монтажем м`якої покрівлі є деякі проблеми - необхідно кілька людей, щоб затягнути упаковку м`якої покрівлі на дах. Цей матеріал не легкий по вазі один квадратний метр важить приблизно 10 кг, але при цьому, цей матеріал прекрасно ріжеться без використання спеціального обладнання.

Вартість монтажу м`якої покрівлі на порядок вище, ніж металочерепиці, незважаючи на приблизно однакову вартість цих матеріалів. Справа в тому, що перш, ніж покласти м`яку покрівлю, необхідно підготувати суцільну і рівну поверхню на даху, для чого використовують вологостійку фанеру або ОСП-3. Таким чином, загальна вартість м`якої покрівлі обходиться в 2, а то і в три рази дорожче, ніж металочерепиці. Але м`яка покрівля безшумна, вона буде прекрасно виконувати свої функції протягом всього терміну експлуатації, якщо монтаж був проведений відповідно до рекомендацій виробника і будівельними вимогами. Який ухил даху повинен бути, якщо ви вирішили використовувати м`яку покрівлю, неважливо. Так як вона чудово виглядає на всіх видах дахів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!