» » » Як зробити прибудову?

Як зробити прибудову?

Як зробити прибудову?

На жаль, велика частина населення побудувавши або купивши будинок один раз не завжди залишається задоволена результатом своєї праці. Будинок швидко стає малий, з`являються нові члени сім`ї, збільшується кількість речей, які ще треба знайти куди покласти. У підсумку залишається лише один варіант - зробити невелику прибудову до будинку. У кожної людини свої причини для організації малоприємного процесу-ремонту, і все-таки всіх об`єднують одні й ті ж проблеми, як краще зробити прибудову, у скільки це обійдеться, де знайти тямущих і чесних майстрів, в яку пору року краще починати ремонтні роботи і т.д.

По-перше, слід зазначити, що прибудови бувають різного типу і для різних потреб. Деяким необхідно прилаштувати до вже наявного будинку веранду, невеликий балкон або ж комору, для зберігання всяких дрібних господарських речей, а деяким доводиться прилаштовувати цілі кімнати, а іноді і цілий будинок, об`єднаний і основним декількома кімнатами.

Легше за все доведеться тим, хто вирішив пристроювати балкон, тому що навантаження на таке будова буває найменша, тобто доведеться менше мучиться для побудова міцної основи.

Звичайно, краще за все дізнатися, як зробити прибудову у фахівців. Для цього можна звернутися в солідні компанії в вашому місті, які зроблять всі необхідні виміри, розрахунки, запропонують вам різні варіанти, про які ви могли і недогадиваться. Природно, в фінансовому плані це обійдеться дорожче, зате в результаті ви отримаєте міцну прибудову до будинку, до того ж іноді навіть самий дорогооплачіваемий фахівець в кінцевому підсумку обходиться дешевше, ніж самодейтельность.

Фундамент для прибудови

Як зробити прибудову? Як відомо, основою всіх основ в будівництві є фундамент, у випадку з прибудовою нічого не змінюється. Якщо ви звернетеся до професіоналом, все як один вам повідомлять, що для отримання надійного і міцного фундаменту, його слід залити в тому місці, де планується прибудова на рівні, зазначеному в проектних документах, крім цього фундамент повинен простоять кілька сезонів, щоб повністю зміцнитися і лише після цього слід починати будівництво прибудови.

Прибудова до одноповерхового будинку

Як правильно зробити прибудову? Якщо ви є власником одноповерхової будівлі, плануєте зробити прибудову до будинку, і висота даху прибудови не перевищуватиме висоту даху вже наявного будинку, то за правилами вам доведеться розібрати частину даху, провести необхідні монтажні роботи для майбутнього зміцнення будується даху. Такий процес необхідний для зв`язку двох дахів, забезпечення щільного контакту будівель, щоб в подальшому даху не протікали, не утворювалося б тріщин і подібних неприємностей.



Багато хто віддає перевагу обходити це правило і не проводять демонтаж старого даху, в результаті, заощадивши не дуже великі гроші, в найближчому майбутньому вам доведеться заново проводити покрівельні роботи. Слід не забувати, що через деякий час будь-яка споруда осяде, тобто вийти, що дві погано скріплені даху просто на просто роз`їдуться.

Документи для прибудови

Слід не забувати і про такий важливий справі, як отримання всіх необхідних документів, які дозволяють вчинення будівельних робіт і конкретно в даному випадку прибудові. Якщо ваш будинок знаходиться поблизу від інших будинків, швидше за все вам доведеться отримати згоду сусідів на прибудову. Крім того, прибудову повинні визнати можливою, а це вирішують фахівці в залежності від проекту будинку, земельної ділянки та особливостей місцевості.

Для того, щоб дізнатися як зробити прибудову до будинку за законом і уточнити список необхідних документів для отримання дозволу, вам слід звернутися до державних стандартів, в який все чітко і ясно вказано. Крім усього іншого, для дотримання всіх необхідних законних норм, не тільки ваша прибудова повинна відповідати будівельним правилам, а й використовувані матеріали повинні відповідати їм.



Так, всі використані матеріали повинні бути зроблені з матеріалів, що мають низький ступінь горючості, тобто загоряння такої прибудови відбувається набагато пізніше і повільніше, ніж з простих матеріалів. Зовнішній вигляд, стиль і матеріали нового будинку повинні відповідати старої будівлі, для гармонійного зовнішнього вигляду. Так якщо основний будинок був побудований з цегли, то і прибудова повинна бути побудована з цегли.

Матеріали для прибудови

Як ми вже говорили, всі матеріали повинні бути вогнетривкими. Не рекомендується економити на таких важливих речах, адже навіть якщо вам здається, що це всього на всього болт або одну цеглину, саме цей цегла або болт може стати тим самим слабким місцем всього вашого будинку. Один раз витративши гроші на якісні матеріали, ви придбаєте не тільки красивий і затишний будинок, але і міцне будова.

Звичайно, буде найкраще, якщо матеріали, використовувані для прибудови, будуть повністю співпадати з матеріалами, з яких був побудований старий будинок, але якщо це неможливо постарайтеся підібрати найбільш схожі варіанти. Таким чином, ваша прибудова буде гармонійно виглядати, і не буде кидатися в очі.

невеликі прибудови

Зараз стало дуже модно і популярно пристроювати до своїх домівок веранди. І хоча це не предмет першої необхідності, люди зважуються на подібні кроки. Звичайно, пристроювати веранди набагато простіше, легше, швидше і дешевше, ніж, наприклад, побудувати повноцінну прибудову до двоповерхового будинку. Для прибудови веранди необхідно також отримати дозвіл, залити фундамент (але в цьому випадку можна не чекати кілька сезонів, щоб фундамент осів) і власне почати безпосередньо будівництво.

Також деякі добудовують до будинків сауни, лазні, пральні. В принципі всі подібні будови вимагають менше сил за рахунок того, що вони не призначені для постійно використання і проживання.

Початок робіт

Отже, спробуємо узагальнити всі основні дії для початку робіт. Слід отримати дозвіл, знайти необхідні матеріали, проконсультуватися з фахівцями, які допоможуть вам з кресленнями, розрахунками, схемами. Також багато подібних компанії можуть порадити, як правильно зробити прибудову до вашого будинку або просто будівлі.

Якщо ви вирішили добудувати спальню, ванну кімнату або кухню, слід також враховувати проведення каналізаційних і водостічних труб. Сподіваюся, тепер ви розібралися як зробити прибудову.

Не скупіться на професіоналах і знавців своєї справи, в результаті ви витратите набагато більше грошей і сил, ніж, якби відразу звернулися по медичну допомогу. А також перед початком будівництва подумайте, може замість того, щоб будувати невелику прибудову буде легше побудувати окрема будівля, якщо звичайно, дозволяє територія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!