» » » Як дешево побудувати будинок?

Як дешево побудувати будинок?

Як дешево побудувати будинок?

Придбати власне житло мріють багато. Один із способів - це купити його вже в готовому вигляді, інший - побудувати власними руками. Другий варіант виглядає куди більш витратним, а тому не кожен вважає його прийнятним. Однак існують способи знизити витрати на будівництво, і в цій статті ми розповімо, як дешево побудувати будинок і при цьому не втратити в якості.

Підготовчий етап

Перш ніж приступати до будівництва, потрібно все ретельно продумати. Підготовка дозволить врахувати всі нюанси і уникнути непередбачених витрат уже в процесі робіт. Важливо заздалегідь визначити площу майбутньої будови, які вікна будуть встановлюватися, подумати про планування, про типі покрівлі і т. П. Потім скласти детальний план із зазначенням всіх матеріалів, які планується застосовувати в будівництві. Після цього підрахувати витрати, і якщо отримана сума перевищує наявний бюджет, то переглянути проект і знайти, на чому ще можна заощадити.

З розрахунками вам допоможе наша стаття Скільки коштує побудувати будинок.

Як заощадити на будівельних матеріалах

З появою нових технологій в будівельній сфері і застосуванням сучасних будівельних матеріалів стала можливою істотна економія при зведенні житла.

Замість цегли керамічні блоки

Дорогий цегла можна замінити будівельними блоками, що дозволить побудувати будинок і швидше, і дешевше. На ринку будматеріалів можна знайти піно і газобетонні блоки (останні відрізняються додаванням кварцового піску).

Керамічні блоки набагато більше цегли за розміром, мають більш пористу структуру, яка підвищує їх ізоляційні властивості. Це дозволяє менше витрачати на утеплення будівлі. До того ж блоки легше цегли по вазі, значить, будова буде надавати менший тиск на фундамент і, отже, можна заощадити і при його зведенні.

Укладання блоків під силу навіть одній людині, а тому цей етап робіт можна проводити самостійно, не вдаючись до послуг будівельної бригади, а це теж чималий внесок в скарбничку дешевого будинку.

Дешеві сталеві конструкції



Зведення сталевого каркаса з його подальшою обшивкою також допоможе побудувати дешевий будинок. На сьогоднішній день ці надійні конструкції з металу мають кілька незаперечних переваг:

  • Швидкий і легкий монтаж.
  • Універсальність (зібрати з них можна будинок будь-якої конфігурації).
  • Мала вага.
  • Доступна вартість.
  • Можливість створити унікальний зовнішній екстер`єр за допомогою сучасних оздоблювальних матеріалів.

До речі, на оздоблювальних матеріалах теж можна заощадити.

Як заощадити на обробних матеріалах

Витратити менше на обробку приміщення можна двома способами: замінити дорогі матеріали бюджетними і виконати роботи самостійно. Якщо на якийсь вид робіт у вас не вистачає кваліфікації, то можна запросити фахівця, це все одно вийде дешевше, ніж виконання всього циклу оздоблювальних робіт спеціально найнятої бригадою.



Бажаючи заощадити на обробних матеріалах, слід пам`ятати одне просте правило - вибирати не найдешевші, а найоптимальніші за співвідношенням ціна / якість / довговічність. У цьому випадку не буде потрібно проводити ремонт через пару років після будівництва.

Заощаджуємо на обробці стелі

Як дешевих методів обробки стелі можна застосувати:

  • Забарвлення.
  • Обклеювання шпалерами або стельовими плитами.

Перший варіант практичний і доступний, а при бажанні завжди можна кошторису колірну гамму. Другий варіант трохи більш трудомісткий, але зате економічний і надає великий вибір в питаннях дизайну.

Заощаджуємо на оздобленні стін

Виконати недорогу обробку стін в будинку можна за допомогою наступних матеріалів:

  • Панелі ПВХ (їх кріплять кляймерами до обрешітки або наклеюють на стіну за допомогою рідких цвяхів).
  • Шпалери (для спалень і вітальні підійдуть звичайні паперові, для кухні та коридору - миючі).
  • Фарба.
  • Гіпсокартонні плити з їх подальшим фарбуванням або обклеюванням.

Робимо економний підлогу

Можливість зробити в будинку недорогий підлогу надає такий матеріал, як лінолеум. Він практичний, легко миється, служить довго і доступний більшості споживачів. Якщо попередньо потрібно провести роботи з утеплення, то відмінним варіантом стануть деревно-стружкові плити (ДСП) і мінеральна вата або пінопласт, які виступають в якості утеплювачів.

Більше корисної інформації про будівельні та оздоблювальні матеріали ви знайдете в нашій статті З чого краще будувати будинок.

Технологія каркасно-щитового житлового будівництва

Одним з варіантів дешевого житлового будівництва є каркасно-щитове будівництво. Будинок можна зібрати буквально за лічені дні. Наприклад, нові технології дозволяють створювати панелі SIP, що складаються з плит пінополістиролу і обшиті з двох сторін плитами OSB. Для додання жорсткості додається дерев`яний брус, який служить засобом кріплення панелей межу собою. Після закінчення робіт з фундаментом стіни нового будинку з цих панелей зводяться за пару днів. Оскільки вага побудованого таким способом будівлі буде менше, ніж при використанні бруса, цегли і навіть блоків, то можна не витрачатися на дорогий фундамент, а вибрати стовпчастий або свайно-гвинтовий.

Далі слід зовнішня обробка сайдингом або іншим відповідним матеріалом, всередині також виробляють оздоблювальні роботи.

Каркасно-щитове будівництво швидко набирає популярність, адже при мінімальних витратах переваги в наявності. Всі елементи майбутнього будинку мають необхідну розмітку, утеплені, у них навіть виконані всі необхідні отвори. Тому, якщо потрібно побудувати будинок якомога дешевше, то даний спосіб можна назвати, мабуть, одним з найкращих.

За додатковим матеріалом рекомендуємо звернутися до статті нашого ресурсу Як побудувати будинок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!