» » » Як побудувати будинок на дереві?

Як побудувати будинок на дереві?

Як побудувати будинок на дереві?
Як побудувати будинок на дереві?

Хто з нас в дитинстві не мріяв про свій притулок, про потайному місці, в якому можна було б сховатися від усіх і залишитися наодинці зі своїми думками. А може бути вам хотілося мати такий куточок, де можна було б грати з друзями з ранку і до пізнього вечора? Таким ідеальним місцем для ігор служить будинок на дереві, і ви можете зробити такий подарунок своїм дітям, а можливо навіть і своїм онукам, адже правильно побудоване споруда здатна простояти не одне десятиліття.

Етап перший - вибір місця

Будівництво будиночка на дереві починається з вибору підходящого місця для забудови. Найважливіше - знайти абсолютно здорове дерево, адже будиночка належить простояти досить тривалий період, причому в різну погоду. Воно не повинно бути занадто старим, або, навпаки, занадто молодим. Міцне, здорове, доросле, а головне живе дерево - ось основні критерії для вибору місця під будівництво будиночка. Відмінними характеристиками в цьому плані мають клени, яблуні, дуби і ялини. Вибравши дерево, зверніть увагу на три важливих моменти:

  1. Дерево повинно мати сильний стовбур і міцні гілки.
  2. Його коренева система повинна бути добре розвинена і йти глибоко в землю.
  3. Будинок на деревіНа стовбурі і гілках не повинно бути слідів хвороби і поразки паразитами.

Етап другий - підготовка матеріалів та інструментів

З будівельних матеріалів будуть потрібні:

  • бруски;
  • дошки;
  • мотузка;
  • покрівельний матеріал-Будинок на дереві
  • Фарба і кисті.

З інструментів:

  • ножівка;
  • дриль;
  • рулетка;
  • рівень;
  • рубанок;
  • молоток;
  • Наждачний папір.

Всі кріплення краще здійснювати за допомогою гайок і болтів, тому слід запасти їх в достатній кількості.

Етап третій - будівництво

Основний секрет того, як побудувати будиночок-довгожитель, полягає в тому, щоб залишити достатньо місця навколо стовбура і не перешкоджати зростанню дерева. В цьому випадку і будиночок з часом не розвалиться, і саме дерево не постраждає. Якщо гілок недостатньо або вони не дуже міцні, для більшої безпеки майбутньої будови рекомендується встановити чотири палі по кутах будиночка, забетонували їх Будинок на деревізаснування.



Далі з міцних дощок виготовляють платформу, розраховану як мінімум на двох дітей. Вона повинна бути надійною і стійкою, що не розгойдуватися і не кренитися в сторони. З боків від платформи повинні бути встановлені поручні. Вони можуть бути зроблені з дерев`яних рейок або бути мотузковими.

Щоб будиночок був місцем для ігор навіть у дощову погоду, потрібно зробити дах. Для цього на платформі встановлюють вертикальні стійки, роблять кругову обв`язку, встановлюють крокви і коньковий брус, зверху покривають будь-яким покрівельним матеріалом. Стіни по периметру обшивають дошками, залишаючи отвір для вікна і дверей.

Для безпечного підйому і спуску до будиночка прилаштовують сходи з перилами. Після закінчення робіт всю споруду фарбують яскравими фарбами.

Дізнатися докладніше про етапи будівництва ви можете, прочитавши нашу статтю - Як зробити будиночок на дереві.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!