» » » Як зробити ляльковий будиночок?

Як зробити ляльковий будиночок?

Як зробити ляльковий будиночок?
Як зробити ляльковий будиночок?

Ігри в ляльки - одне з улюблених занять у дівчаток в усі часи. У дитячій кімнаті можна знайти колекції Барбі, яскравий гардероб для ляльок, а також масу потрібних для ігор в дочки-матері дрібничок. Користуються популярністю і будиночки для ляльок. Але їх не обов`язково купувати, можна і змайструвати самостійно.



Як зробити ляльковий будиночок Барбі? Для початку потрібно визначитися з майбутніми розмірами будиночка. Так як Барбі - дама немаленького зростання, будиночок повинен мати високі стелі і в ньому має бути достатньо місця, щоб можна встановити всі необхідні меблі, повісити картини і додатковий декор. Далі ми розглянемо виготовлення лялькового будиночка з фанери.

Матеріали для роботи



Отже, розглянемо, які матеріали знадобляться, щоб зробити ляльковий будиночок своїми руками:

ляльковий лом
  1. фанера або ДВП - 4 квадратних листа однакового розміру,
  2. шпалери або фотошпалери,
  3. самоклеящаяся папір,
  4. клей для шпалер,
  5. клей, що підходить для роботи з фанерою,
  6. маленькі цвяхи.

Процес виготовлення лялькового будиночка

  1. Перш ніж приступити до виготовлення лялькового будиночка, визначте, якої довжини і ширини буде кожна кімната.
  2. Тепер розподіліть матеріали за призначенням: один лист - це стать, другий лист - стелю, два залишилися листа - стіни кімнат.
  3. Пол і стеля можна спочатку прикрасити, наклеївши на стелю шпалери, а на підлогу «постелити ламінат», наклеївши відповідну за кольором самоклеючу папір за допомогою шпалерного клею.
  4. Тепер приділимо час на «вигонку стін». Два залишилися листа потрібно перпендикулярно підлозі і стелі поставити руба навхрест. У підсумку вийдуть 4 кімнати рівними стінами і прямими кутами. Ви можете зробити 4 однакових кімнати або все різного розміру в залежності від вашої задумки.
  5. Намітьте середину на аркушах, прочертивши рівні лінії з обох сторін полотен. Також намітьте на цих аркушах і двері відповідно до зростання ляльки. Дверей потрібно мінімум чотири - по одній на кожну кімнату.
  6. Далі випиляти лобзиком двері і розпиляти один лист на дві однакові частини, приклеївши обидві за допомогою клею стик до стику до намічених лініях: ляльковий ломодну частину розрізаного листа з одного боку цілісного листа, другу - з іншого.
  7. Пора на «підлозі» і «стелі» накреслити лінії, розділивши кожен лист фанери на чотири однакові частини.
  8. Щоб стіни будиночка міцно стояли, приклейте конструкцію до «підлозі» і «стелі» до місць накреслених ліній. У цьому знову допоможе клей, яким потрібно ретельно промазати торці «стін» і місця на «підлозі» і «стелі». Придавите конструкцію до остаточно застигання клею.
  9. Для найкращого кріплення і довговічності конструкції з зовнішньої сторони «статі» і «стелі» забийте цвяхи так, щоб вони пройшли лист фанери і міцно увійшов на 30-40% в «стіну».
  10. Коли основна конструкція готова, в кімнатах можна і поклеїти шпалери. Виберіть, де буде вітальня, спальня, кухня. Підберіть разом з дитиною відтінки шпалер або використовуйте в роботі всілякі наклейки, буклети і т. Д.
  11. Залишилося попрацювати над декором і меблями. Так як в будиночку-квартирі ляльковий ломстіни тільки суміжні, немає зовнішніх стін і вікон, можна на їх місці протягнути фіранки, прикріпивши відрізки волосіні по верху «стелі». Зшити фіранки з відрізів тканини не складе труднощів, а оформивши таким чином будиночок, ви отримаєте більш затишне і завершення лялькове житло.

Думаю, ви переконалися, що зробити ляльковий будиночок можна і своїми руками. Не забувайте долучати до цього і дитини, обов`язково порадившись з ним про те, яку колірну гамму використовувати для шпалер, де повинні бути двері і меблі, якими деталями наповнити кімнати новоспеченого житла для улюбленої ляльки. У нас ви також можете знайти інформацію про те, як зробити будиночок з інших підручних матеріалів і відео, яке допоможе в створенні лялькового житла.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!