» » » Як зробити будиночок для кішки?

Як зробити будиночок для кішки?

Як зробити будиночок для кішки?

Як тільки ваші вусаті вихованці починають точити кігті об кути меблів, про двері, дерти шпалери і взагалі всіляко псувати домашній інтер`єр, виникає питання, як зробити будиночок для кішки. Будиночок зручний тим, що це, по-перше, житло для тваринного, де воно може проводити чимало вільного часу в теплі і затишку, а по-друге - відмінна можливість удосталь натішившись і задовольнити свою потребу в котячому "манікюрі", адже там кішка зможе точити кігті, хоч греблю гати. Звичайно, можна купити і готовий будиночок, проте наша стаття про те, як зробити будиночок для кішки своїми руками. Основна перевага такого будиночка в тому, що він буде набагато надійніше і міцніше, ніж будь-який покупної. У статті ми наведемо два варіанти, як зробити будиночок для кішки - жорсткий і м`який. Почнемо зі складного, тобто з жорсткого будиночка

Необхідні матеріали та інструменти

Створення такого будиночка - це завдання для чоловіка. Що для цього нам знадобиться?

матеріали:

  1. Фанера товщиною від 10 мм.
  2. Поролон (необов`язково).
  3. Ковролін. Також можна використовувати і інші оздоблювальні матеріали, але найкраще підійде ковролін, оскільки він чудово впорається з навантаженням і не зіпсується, коли кішка почне точити об нього кігті.
  4. Мотузка. Найкраще, якщо це буде джутова або конопляна мотузка, тобто зроблена з натурального матеріалу - така мотузка служить набагато довше.
  5. Дерев`яний брусок стандартного розміру 50х50 мм. Також підійде пластикова або картонна труба.
  6. Меблеві куточки (металеві) трьох видів - великі для кріплення стійок, середні для полиць і маленькі для збірки будиночка.
  7. Клей ПВА або інший нетоксичний клей.
  8. Саморізи.


Інструменти:

  1. Дриль або перфоратор з шуруповертом.
  2. Електричний або звичайний лобзик.
  3. Будівельний ніж.
  4. Степлер.
  5. Свердло з діаметром 10-12 мм.

жорсткий будиночок

Ну що ж, сподіваюся, ви підготували всі інструменти і матеріали, приступаємо до виготовлення. Для початку було б непогано зробити невеличке креслення майбутнього будиночка. Розміри а також кількість будочек і полиць залежать від того, скільки хвостатих улюбленців проживають в будинку. Для однієї кішки вистачить і одного будиночка, а ось якщо їх більше, то тоді і будиночків доведеться зробити по числу "хвостів". Після того, як креслення буде готовий (якщо вам не спадає на думку власний проект, можете вибрати будь-який готові в інтернеті, наприклад, ось тут: "Будиночок для кішки - Зроби сам", Приступаємо до виготовлення поличок і стійок потрібної довжини. Тепер в підставі будиночка робимо отвори під розмір стійок і кріпимо по краях великі меблеві куточки.



Далі розкроюємо ковролін на потрібні шматки і оббиваємо їм підставу будиночка. Не забудьте також вирізати в ковроліні отвори під стійки. Тепер вставляємо стійки в уже готові підстави і закріплюємо їх саморізами до заздалегідь прибитим куточках. Потім приступаємо до створення будиночка або будиночків. Тут є два варіанти: всередину будиночка можна спочатку покласти поролон, а потім оббити його ковроліном, а можна це зробити і без поролону. Після того, як будиночок готовий, потрібно оббити полку або полки ковроліном. Якщо полиць кілька і є проміжні, то цілком можна прикріпити їх до стійок - для підвищення жорсткості конструкції. І останнє, що нам залишилося зробити - обмотати стійки проклеєною мотузкою, скріпивши кінець мотузки степлером. Тепер нехай клей висохне і наш будиночок готовий.

м`який будиночок

Цей альтернативний варіант найкраще підійде для жінок, оскільки в даному випадку нам потрібно буде зробити, скоріше, не будиночок, а просто м`яку лежанку для кішки. Причому робити її ми будемо за допомогою шиття. Для початку знайдіть в інтернеті якусь простеньку викрійку будиночка для кішки. Викрійку можна взяти, наприклад, ось звідси: "Будиночки для кішок з викрійкою"- Тут креслення досить зрозумілі і докладні. Можете також самі набрати в пошуку, припустимо:" будиночок для кішки форма "- і вибрати найбільш вподобаний проект.

Для простої лежанки нам буде потрібно тканину для обшивки внутрішньої і зовнішньої сторони лежанки і поролон товщиною 3 см для основи. Вирізаємо з поролону овальне дно і кришку - теж овальну, причому за розміром вона повинна бути більше, ніж дно. У кришці потрібно зробити кілька клиновидних вирізів від країв до центру. Найкраще зробити 4 вирізу, що знаходяться один від одного на рівній відстані. Робиться це для того, щоб потім у будиночка з`явилася невелика кришечка у вигляді конуса, у нас же не просто лежанка, а будиночок-лежанка. Також не забудьте на кришці зробити напівкруглий виріз для входу в будиночок. Тепер вирізаємо з поролону ще й смугу, яка по довжині повинна бути дорівнює периметру окружності дна. Тепер потрібно зшити між собою дно з смугою, покласти зверху кришку у вигляді конуса і обшити це будь-якою тканиною, тільки тканину обов`язково повинна бути натуральною. До речі, на смузі теж не заважає зробити напівкруглий виріз для зручності входу в будиночок - якраз в тому ж місці, де зробите виріз на кришці.

Ну ось, наш будиночок готовий - тепер ви знаєте, як зробити будиночок для кішки, причому, можете вибрати, як мінімум, з двох варіантів. Звичайно, добре, якщо ви вирішили виготовити власну унікальну конструкцію, але немає нічого поганого в тому, щоб знайти такий креслення і в Інтернеті, благо сьогодні сайтів, присвячених проектам для тварин, дуже багато.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!