» » » Як з коробки зробити будиночок?

Як з коробки зробити будиночок?

Як з коробки зробити будиночок?

У дитинстві кожна дівчинка любить грати в ляльки. Однак у ляльок, як і у людей повинен бути свій будиночок, в якому вони могли б жити. Зробити великий, красивий ляльковий будинок, який нітрохи не відрізняється від справжніх великих будинків зовсім не складно. Кілька десятиліть тому все будиночки для ляльок робилися власними руками, тому що в продажі їх не було. Але навіть сьогодні, коли економічна ситуація в країні кардинально змінилася, красивий і зручний ляльковий будинок можна тільки виготовити самостійно. Отже, розглянемо, як з коробки зробити ляльковий будиночок.

Робимо будиночок для ляльки

Перш за все, необхідно знайти коробку відповідного розміру. Дуже до речі тут буде картонна коробка з-під телевізора. Також не полінуйтеся знайти шматочки старих шпалер, рекламні буклети, журнали і каталоги. Можна також використовувати для «будівництва» шматочки килима, лінолеуму та інші будівельні матеріали. Крім того, для створення більшого затишку нам знадобляться бусинки, пір`я і квітки. Щоб зробити меблі, доведеться озброїтися пінопластом, сірниковими коробками та іншим матеріалом відповідного розміру. Не забуваємо озброїтися клеєм, так як саме він буде основним матеріалом для «будівництва» будиночка.

Наступним етапом буде відрізання однієї стінки від коробки. Решта три стінки необхідно обклеїти шпалерами або різнокольоровим папером. Стать майбутньої будиночка необхідно обклеїти лінолеумом або м`яким шматочком килима.



Потім проріжте на бічних стінках маленькі отвори, які будуть вікнами. На вікна приклейте шматочки тканини, які будуть замість штор. Як карниза можна використовувати шнур або дріт - так буде навіть цікавіше. Бажано до штор додатково пришити підхоплення, виготовлений зі стрічок.

Тепер склейте з порожніх сірникових коробок, які були заздалегідь розкладені в необхідному порядку, меблі для ляльок. За допомогою котушки з-під ниток, наприклад, можна зробити стіл, приклеївши на неї пластикову кришку.



Зробіть будиночок більш привабливим за допомогою вирізок з різних журналів і інших глянцевих видань, додайте туди картини та аплікації. Пластмасові кришки від різних кремів можуть використовуватися в якості світильників. Тепер ви знаєте, як з коробки зробити будиночок для ляльки. Такий подарунок буде до душі будь-якій дівчинці. При бажанні можна буде збільшити його розміри, додавши ще кілька кімнат і розбавивши нудний інтер`єр додатковими виробами в якості меблів.

Аналогічним чином можна зробити будиночок з картонної коробки і для кішки. Відрізнятися він буде тільки за розміром. Прикрашати його зсередини не доведеться, так як домашній вихованець навряд чи оцінить вашу працю, а от зовні зробити гарний зовнішній вигляд було б саме те.

Будиночок із сірникових коробок

Якщо у вас немає дітей і домашніх вихованців, але руки вимагають заняття, можна зробити будиночок з сірникових коробок. Ця задумка може бути не тільки красивою, але і корисною, так як її можна буде використовувати для зберігання всяких дрібниць.

Спочатку нам необхідно набрати певну кількість сірникових коробок. За допомогою клею робимо квадратний будиночок з порожньою начинкою. Не забуваємо красиво оформити віконце і двері. Перед тим, як робити дах вирішите, чи потрібно споруджувати її відкривається. Потім робимо з картону красиву дах і фіксуємо її. Шибки можна зробити з пластикових пляшок, а балкон з дерев`яних паличок з-під морозива. Декорувати будиночок можна фарбами або кольоровий самоклеющейся папером. Шухлядки в коробках з-під сірників будуть відкриватися і закриватися, що вкрай зручно використовувати для зберігання дрібниць.

Таким чином, будиночок, виготовлений власними руками, може бути не тільки привабливим, але і корисним в повсякденному житті. Така виріб завжди буде чудовою прикрасою для будь-якого інтер`єру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!