» » » Як зробити будиночок із сірників?

Як зробити будиночок із сірників?

Як зробити будиночок із сірників?

Давно думаєте, чим би зайняти свій вільний час? Інтернет набрид, по телевізору немає нічого цікавого, а все книги перечитати? Давайте поговоримо про те, як зробити будиночок із сірників. Ми пропонуємо Вашій увазі прекрасне проведення часу, яке може перерости в постійне хобі. Деякі люди з сірників споруджують цілі шедеври. Ми ж почнемо з невеликою хатинки.

Як зробити будиночок із сірників своїми руками

Почати, мабуть, варто з того, що споруда будиночка із сірників - справа дуже копітка. Від Вас буде потрібно час і терпіння. Крім цього, Вам знадобляться:

  • Багато сірників.
  • Тверда і пряма основа для Вашого будиночка (можна взяти коробку від диска).
  • Одна монета. За розмірами, приблизно, двухрублевой.

Сірники повинні бути всі однакові. Заздалегідь слід відібрати все «браковані» сірники і не використовувати їх. До «шлюбу» можна віднести короткі сірники, тріснуті, надламаний, занадто тонкі, довгі або товсті. Загалом, все вони повинні бути максимально схожі. Тоді і будиночок вийде гарний і акуратний.



Тепер, покроково пояснимо, як зробити будиночок із сірників:

  1. Покладіть на рівну поверхню основу для будиночка-хатинки. Візьміть два сірники і розмістіть їх паралельно один одному на відстані, приблизно, двох сантиметрів. Головки дивляться в одну сторону.
  2. Берете ще вісім сірників і кладете їх зверху двох сірників, які Ви розмістили раніше. Вони розташовуються перпендикулярно. Головки дивляться в одну сторону. Постарайтеся зробити так, щоб ці сірники були на однаковій відстані одна від одної.
  3. Тепер робимо ще один настил. Так же само, беремо вісім сірників і кладемо їх зверху попередніх восьми перпендикулярно.
  4. Далі берете два сірники і кладете їх зверху, з боків попереднього настилу, перпендикулярно. Потім ще два сірники і кладете їх перпендикулярно попереднім двом сірників.
  5. Повторюєте четвертий крок до тих пір, поки у вас не утворюється чотирнадцять рядів з двох сірників.
  6. На даному етапі у Вас повинен вийти колодязь. Зверху потрібно розмістити ряд сірників (вісім штук), такий же, який ми робили в самому низу будиночка.
  7. Далі робите ще один перпендикулярний настил, але вже з шести сірників.
  8. Таким чином, зверху "колодязя" вийде грати з сірників. У чотири кути слід вставити по одному сірнику вгору головками. Щоб конструкція не поламалася і не розвалилася, покладіть зверху монетку і тримайте її, притримуючи таким чином всю заготовку. Далі вставляєте сірники в усі отвори зверху, по периметру.
  9. Коли все готово, приберіть монетку, адже в ній більше немає необхідності, конструкція повинна бути надійною. Ваш будиночок тепер можна взяти в руки.
  10. Далі слід перевернути будиночок догори дном і зміцните його шаром сірників.
  11. Налагоджуєте ще один горизонтальний шар із сірників.
  12. Потім слід додати ще по одному сірнику в кутах конструкції.
  13. Тепер увага: відповідальний крок. Дуже акуратно видавлюєте сірники, які знаходяться всередині, таким чином, щоб вони частково "вилізли".
  14. Тепер слід зробити горище. Видавлені назовні сірники будуть немов опора. Ми, між ними кладемо інші сірники таким чином, щоб дах вийшла похилим.
  15. Поверх цих сірників які були горищем, кладете дах перпендикулярно.
  16. Будиночок готовий. Тепер можете додати якісь свої елементи: трубу, двері, вікна і так далі.

Будиночок із сірників буде радувати Ваше око, а може стати прекрасним подарунком для близької людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!