» » » Як клеїти сірники?

Як клеїти сірники?

Як клеїти сірники?

Напевно, кожен з нас в дитинстві потихеньку брав на кухні коробок сірників і намагався з цього безлічі однакових «бревнишек» спорудити будинок або якусь іншу виріб. Більшість холонуть до цієї затії через пару днів. Але ті деякі, кого дійсно захопив процес будівництва з такого дрібного і крихкого матеріалу, часто створюють чудові вироби, які залучають до себе увагу на будь-якій виставці. Сірники - це дійсно недорогий і зручний для творчості матеріал, доступний кожному.

Як клеїти сірники при створенні виробів

Перш за все, сірники слід впорядкувати - вони повинні бути рівними, однакової товщини і з однаковим кольором деревини. Потім акуратно відокремте головки від основи сірники за допомогою гострого ножа або скальпеля. Утворені «колоди» повинні бути однієї довжини для зручності роботи з ними. Після цього можна приступати до складання задуманої конструкції. Зручніше клеїти спочатку невеликі деталі (наприклад, окремі стіни), а потім вже з них збирати цілу будівлю. Очевидно, що з`єднання буде тим міцніше, чим більше площа зіткнення пари сірників.

Яким клеєм клеїти сірники

В принципі для склеювання сірників підійде будь-який клей, здатний склеювати дерево, але практика показала, що зручніше за все користуватися звичайним ПВА він не має запаху, нешкідливий для того, хто з ним працює, недорого коштує, не залишає слідів і забезпечує достатню міцність склеювання. Для міцного склеювання слід брати ПВА консистенції рідкої сметани. Більш рідкий - не гарантує міцне склеювання, а надто густий - важко наносити на поверхні.

Якщо необхідно до дерев`яної конструкції підклеїти металеві або пластикові елементи, то зручно користуватися універсальним клеєм «Момент» або епоксидним клеєм. До їх недоліків можна віднести різкий запах, непрозорість і тривалий термін застигання. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!