» » » Як зробити будиночок на дереві?

Як зробити будиночок на дереві?

Як зробити будиночок на дереві?

Якщо ви не знаєте, чим розважити своїх дітей, то слід подумати про спорудження будиночка на дереві. До того ж можна залучити їх до цього процесу, а гри в будиночку згодом стануть улюбленим дитячим заняттям. Однак не багато батьків знають, як зробити будиночок на дереві, а адже це досить просто, хоча і трудомістким, але все, ж коштує витрачених зусиль.

Матеріали для будиночка

Для того щоб побудувати будиночок на дереві, вам знадобляться наступні матеріали та інструменти:

  • Дерев`яний щит для платформи
  • Бруси для кріплення платформи
  • Мотузка для мотузкових сходів

Якщо ви плануєте зробити повноцінний будиночок, то в цьому випадку потрібно буде додати дах, стіни, двері та вікна.

будуємо будиночок



Перед тим, як побудувати будиночок на дереві, необхідно знайти досить міцне і товсте дерево, яке витримає конструкцію і буде безпечно для дітей, які перебувають в будиночку. Також для того щоб зростання дерева не зашкодив конструкцію будиночка, його слід збудувати не на стовбурі, а навколо нього, таким чином, ви дасте дереву простір для вільного зростання. Щоб підтримати будиночок слід використовувати міцні дерев`яні палі, перетин яких має бути 75х75 мм. Для того щоб вони міцно стояли на землі, їх рекомендується встановлювати на бетонний фундамент.

  • Будуючи будиночок на дереві своїми руками, в першу чергу потрібно буде виготовити простору дерев`яну платформу, щоб на ній було достатньо місця для дитячих ігор. Слід зазначити, що в центрі зібраної платформи потрібно зробити отвір для дерева. Причому від країв отвору до стовбура слід зробити невеликий вільний простір.
  • Після цього платформу потрібно перевірити на міцність. Вона не повинна хитатися і розгойдуватися. Як матеріал для платформи добре підійде лист ДСП або фанери товщиною 2 см. Також потрібно зміцнити платформу дерев`яними балками зі зворотного боку і встановити її на опорних палях.
  • Для забезпечення безпеки дітей, необхідно встановити на платформу поручні і спеціальні загородження, або стіни з дверима і вікнами. А бічні панелі на платформі зміцнюються за допомогою болтів і гайок.
  • Після того як будиночок буде готовий, необхідно підвісити до платформи міцну мотузяну драбину, по ній діти будуть забиратися в нього. Також рекомендується зміцнити сходи на міцній гілці, щоб вона не обривалася і не зсковзувала.

Тепер ви знаєте, як зробити будиночок з дерева, і ваші діти будуть зайняті, граючи в ньому все літо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!