» » » Що можна побудувати в майнкрафт?

Що можна побудувати в майнкрафт?

Що можна побудувати в майнкрафт?
Що можна побудувати в майнкрафт?

У сучасній захоплюючій грі майнкрафт можна будувати дивовижні будівлі, механізми, залізні дороги, метро, печери і багато іншого: все залежить лише від польоту вашої фантазії. А якщо ви будуєте на багато користувачів сервері, інші гравці зможуть вам допомогти матеріалами та порадами. З нашої статті ви дізнаєтеся, що можна побудувати в майнкрафт, а також ми наведемо кілька прикладів різних будівель і розповімо, як і з чого вони робляться.

Що можна будувати

У грі існують тренувальні майданчики, на яких ви можете спробувати зробити своє творіння за шаблоном. Ігровий режим «Творчість» дозволяє робити різні споруди з різних матеріалів: справа в тому, що в цьому режимі вам доступно все для будівництва, а також ви можете літати. Після того, як ви попрактікуетесь, можете приступати до створення власних шедеврів. Але перед цим краще всього накидати на папері план того, що ви збираєтеся побудувати, і розрахувати, скільки буде потрібно матеріалів. Ваша споруда в багатокористувацької версії зможе навіть стати прикрасою сервера.

Ви також можете спробувати побудувати сюжетне місце з цікавими пастками і лабіринтом, де інші гравці зможуть пройти ваше випробування, що може зробити вас дуже популярною персоною в грі. Виготовити пастки можна з такого ресурсу, як червоний пил (аналог електрики). Ще ви можете вкрити свій лабіринт під будь-яким будовою або побудувати його далеко від міста або в якомусь покинутому місті (спорудивши портал в нього), а потім написати кілька секретних книг про його розташуванні і придумати захоплюючу історію.

Більш детальну інформацію про будівництво порталу в місто ви можете знайти в інструкції з нашої статті Як зробити в майнкрафт портал в місто. Коли ж вам набридне освоювати будівництво будівель, можете перейти до створення масштабних механізмів: зазвичай для цього потрібні великі площі, але зате ви можете спорудити лісопилку, а також таку техніку, як процесор комп`ютера або навіть калькулятор. Ну а тепер настав час розповісти, як побудувати різноманітні будови.

Будівлі та споруди своїми руками

Давайте розглянемо декілька варіантів житлових будівель, адже вони необхідні, щоб захищатися від ворожих монстрів ночами.

Притулок для екстрених випадків



Для притулку необхідно викопати три блоки під собою, а над головою встановити один блок. Таким чином, ви опинитеся в безпеці, але в такому притулок нічим зайнятися і легко пропустити світанок. Подібне притулок допоможе вам швидко сховатися від ворогів, якщо ви полювали на монстрів і були поранені. Як побудувати повноцінний будинок, ви дізнаєтеся, прочитавши нашу статтю: Як побудувати будинок в майнкрафт.

Будинок на дереві

Для будівництва потрібні 3 стопки блоків, скло або скляні панелі, безліч сходів, ну і саме високе дерево. Встановивши широку платформу (можна зробити з дощок), на ній можете розмістити опорні стовпи і поручні (для реалізму) і двері для будиночка, а також зробити кілька поверхів, за допомогою подовження колони. Далі має бути повторити будівництво платформи і т.д., все буде залежати від польоту вашої фантазії.

Якщо будинок розташований на тропічному острові, сходи не знадобляться, тому що можна забиратися по ліанах. З таким будинком ви зможете спокійно проводити час, він надійно захищає від мобів (комп`ютерних ворогів). А якщо у вас в наявності є зброя - лук, то з висоти можете обстрілювати як мобів, так і гравців. Вид згори на ігровий простір чудовий, а також добре проглядається територія внизу.



Щоб не обтяжувати себе пошуками підходящого дерева під будинок, ви можете самі його виростити - наприклад, дуб. Для цього необхідно встановити 5 блоків деревини в потрібному для вас місці, покласти на них землю і посадити в неї саджанець, який можна зірвати з дерева. Вода для росту дерева не потрібно. Після того, як дерево виросло, необхідно замінити землю на деревину. Таким чином, можна виростити кілька дерев і побудувати на них будинки, з`єднавши їх мостами: у вас вийде справжній унікальний «місто на деревах».

Водограй

Ми навчилися будувати притулок і будинок на дереві, давайте тепер спробуємо побудувати фонтан своїми руками. Для побудови фонтану необхідно спорудити фігуру з блоків 8 х 8, прорити невелику яму на 1 рівень блоків і посередині встановити сходи. Далі на сходи встановіть блоки в 1 ряд, а поверх блоків ще 2 сходи, на які потрібно встановити 2 плити. Після того, як ви помістіть воду в кожну плиту, фонтан запрацює.

Прикрасити його можна блоками трави, а якщо всередині встановити светокамень - він дасть гарне романтичне освітлення. А якщо замість води встановити лаву, то у вас вийде незвичайний фонтан з додатковим освітленням. Такий фонтан стане відмінним декоративним елементом близько будь-якої вашої споруди.

Облаштовуючи будинок і зовнішню територію, не забувайте також робити оборонні споруди. Давайте розглянемо, наприклад, як зробити мінне поле.

Мінне поле

Робиться воно за таким принципом: копається яма 1 х 1 х 2 блоки, на дно якої потрібно покласти ТНТ і закрити його блоком зверху, а поверх блоку встановлюється нажимная пластина. Таким чином, ви можете встановити кілька хв в потрібних місцях - тільки не забувайте робити заміну, якщо частина з них вибухнула. Міни наносять високий шкоди, вибухаючи, а також їх можна активувати на безпечній відстані, використовуючи червоний камінь. Добути червоний камінь ви зможете в печерах (з червоною руди) за допомогою залізного чи алмазної кирки. Після руйнування такої руди ви отримаєте до 5 блоків червоного каменю (його ще називають червоний пил).

Якщо ви плануєте здобувати різні матеріали, вам допоможе в цьому наша стаття Як побудувати кар`єр в майнкрафт.

Як ми писали вище, світ будівель в грі майнкрафт практично безмежний: ви навіть можете спорудити власну школу. І допоможе вам у цьому наша стаття Як зробити свою школу в майнкрафт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!