» » » Як побудувати дачний будиночок?

Як побудувати дачний будиночок?

Як побудувати дачний будиночок?

Якщо ви придбали дачну ділянку і задумалися над тим, як побудувати дачний будиночок, то слід з`ясувати різні нюанси його будівництва. В першу чергу необхідно вибрати матеріали. На сьогоднішній день ринок будівельних матеріалів пропонує величезний простір для польоту фантазії. Тому вибір конкретного виду матеріалу буде прямо залежати від вашої задумки щодо конструкції будинку. Що стосується інструментів, то їх набір повністю залежить від того, яку методику ви будете використовувати при будівництві будинку. Однак вам точно знадобляться: 

  • лопати, совкова і штикова
  • лом
  • кирка
  • трамбування
  • відбійний молоток
  • зварювальний апарат
  • бетономішалка
  • кліщі
  • кельму
  • лобзик
  • дриль
  • шуруповерт.

Процес будівництва дачного будиночка

фундамент

Розберемося, як побудувати дачний будинок з самого початку. Як відомо, будівництво будь-якого приміщення починається з вибору фундаменту. При цьому необхідно враховувати наявність ґрунтових вод і глибину промерзання. Найкращими підставами є напівскельні і скельні, сухі глинисті грунти, грубозернисті піски. А непридатні підстави - це пилуватий пісок з домішкою мулу або глини, а також торфовища. При непридатних грунтах слід замінювати їх піщаними подушками з крупнозернистого піску. Глибина закладення фундаменту повинна складати мінімум 0,5 м. У разі, коли рівень грунтових вод на 2 м нижче глибини промерзання, фундамент слід закладати на глибину не менше, ніж 70 см від планувальної позначки грунту. Але, якщо рівень грунтових вод розташований до глибини промерзання ближче, ніж на 2 м, а також досягає або перевищує її, необхідно стежити, щоб глибина закладення фундаменту була не менше розрахункової глибини промерзання. Найбільш прийнятними фундаментами вважаються фундаменти з крупнообломочного щебеню або бутобетоні. На одну частину цементу слід додавати 3 частини піску і одну частину води. Після цього суміш необхідно ретельно перемішати, укласти камінь шарами до 30 см в траншею, полити розчином і утрамбувати. У 15 см нижче рівня підлоги і вище рівня землі слід влаштувати гідроізоляцію, що складається з двох шарів руберойду або будь-якого іншого водонепроникного матеріалу.

льох

Тепер давайте дізнаємося, як зробити дачний будиночок з відмінно продуманою конструкцією льоху. У відкритому котловані необхідно влаштувати підставу з червоної цегли, бутового каменю, щебеню товщиною близько 40 см. Потім його необхідно утрамбувати і залити бетонною сумішшю. Потім слід покласти два шари руберойду. Стіни ж потрібно викладати безпосередньо по похилому руберойду. Шви руберойдовий полотен слід закривати внахлестку. Потім потрібно виконати внутрішню обробку льоху. Для цього необхідно оббити стіни спеціальною металевою сіткою для штукатурки, після чого можна поштукатурити стіни.

стіни

Вони повинні починатися на відстані 30 см від рівня землі. При цьому виступаючі більш ніж на 5 см від площини стін деталі фундаменту, необхідно забезпечити схилами, для уникнення намокання стін. Каркасні стіни з плитних утеплювачем з соломи або очерету можна побілити, обмазати глиною, обшити асбофанерним листом, обштукатурити або облицьовувати цеглою.

утеплення стін



Таке завдання, як утеплити дачний будиночок, є однією з найважливіших при будівництві невеликого приміщення. Здійснюється вона за допомогою сипучих, плитних та рулонних матеріалів. Для засипки можна використовувати різні матеріали, наприклад, керамзит, шлак, пемзу, вермикуліт, стружку, тирсу. Що стосується органічних матеріалів, то їх слід попередньо обробити антисептичними речовинами для захисту від грибків і паразитів. Важливою складовою утеплення дерев`яних стін є пароізоляція. Для цього необхідно застосовувати рулонні матеріали, наприклад, поліетиленову плівку, пергамін. Слід врахувати, що пароізоляцію завжди потрібно укладати під внутрішньою обшивкою стін.

Внутрішнє оздоблення

Щоб додати інтер`єру ефектний вигляд слід скористатися натуральним деревом, цегляною кладкою або білити вапном. Якщо ж обробляти стеля і стіни шпалерами, то необхідно провести більш ретельну підготовку. Слід також враховувати, що шпалери дуже примхливі в експлуатації: вони лопаються при висиханні і відшаровуються при відсирівання, що не є практичним для приміщення, яке може не опалюватися.

Підлога



Якщо ви вирішили виготовити підлогу з необструганних дощок, то після його укладання, слід промазати всі щілини глиною. Потім укласти будь-який вид утеплювача, а зверху покласти вже чиста підлога з підгонкою і об`єднанням. Також тут можна використовувати пароізоляцію і пінопласт для відділення чорнової підлоги від чистого.

мансарда

У разі, коли мансарда робиться над верандою або терасою, слід утеплити і підлогу. Утеплюючи мансарду потрібно зробити горизонтальний стелю підшивання на висоті 2,2 м. Це необхідно для створення додаткового теплового бар`єру в верхній частині даху. Щоб запобігти передчасному руйнуванню будиночка, лоджію на мансарді краще не робити.

Інженерне обладнання

Звичайно, намагаючись вирішити, як облаштувати дачний будиночок, не можна не звернути увагу на те, що дачні будиночки не завжди електрифікуються. Так, для обігріву можуть застосовуватися твердопаливні печі, складені із цегли, буржуйки і каміни. Крім цього, можливо також організувати і місцеве водяне опалення. Для цього необхідно застосувати малолітражні опалювальні котли або вбудувати змійовики в піч. Для приготування їжі зручно використовувати газобалонні установки, які, до речі, можна застосовувати і для нагріву води в опалювальній системі.

Як оформити дачний будиночок

Будова, так само, як і земельну ділянку, може мати різний статус. Оформляючи споруду у власність необхідно враховувати, як різновид будови, так і вид землі. Для проведення процедури оформлення слід надати до територіального управління Федеральної реєстраційної служби наступний пакет документів:

  • висновок БТІ
  • кадастровий паспорт
  • документ, який підтверджує право власності на ділянку
  • дозвіл на будівництво
  • декларацію встановленого зразка

Також корисно буде прочитати статтю, розташовану за наступним посиланням: «Як побудувати будинок?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!