» » » Для чого використовується фібра в будівництві?

Для чого використовується фібра в будівництві?

Для чого використовується фібра в будівництві?

Фібра - дуже популярний матеріал, що отримується за допомогою просочування декількох шарів основи концентрованим спеціальним розчином і подальшої прессовкой. Цей матеріал випускають у вигляді нефарбованих чорних листів, його легко обробляти механічно, він застосовується для тепло- і електроізоляції, а також як матеріал прокладки.

Фібра широко застосовується в будівництві. Представлену у вигляді вузьких волокон і смуг, її використовують для армування конструкцій з бетону. Вони стають міцними, і у них підвищується опірність до розтягування, стирання і ударів. Розрізняють такі види фібри: скляна, базальтова, сталева, поліефірна і полімерна. Особливою популярністю користується фібра сталева.

Як використовують сталеву фібру?

Така фібра робить бетон більш міцним: запобігає появі тріщин в процесі схоплювання суміші бетону. Якщо її добре перемішати і рівномірно розподілити, можна отримати відмінну арматуру для бетонної плити. Її широко використовують при будівництві конструкцій, що мають підвищене навантаження. Сталева фібра популярна у виробництві вогнетривких бетонних конструкцій, пінобетону, стін і паль, тунелів, мостів і фундаментів, декоративних предметів, вона є гарною альтернативою стержневому армуванню. Фібра більш екологічна, допомагає знизити металоємність конструкцій і зменшити шкідливий вплив на природу. Крім всіх своїх технічних плюсів, цей матеріал відрізняється доступною вартістю. Ви можете вибрати відповідну фібру з представлених на ринку на даний момент: хвильова, анкерна, що фрезерується, листова. Завжди можна порадитися з консультантом магазину, який допоможе вибрати відповідний матеріал, після цього оформити покупку і доставку на вказану адресу.



Також популярним в будівництві матеріалом є фибробетон.

Як використовують фибробетон?

Фибробетон є високотехнологічним матеріалом, який застосовують в монолітному будівництві. Його отримують, рівномірно додаючи фібру в бетон. Виконуючи функцію мікроарматуру, фібра армує бетон, підвищуючи його ударостійкість, міцність і марку, знижує ймовірність появи тріщин при усадці. Також фибробетон відрізняється високою опірністю стиранню, морозостійкістю і водонепроникністю.



Сталеву фібру виробляють з дроту з загнутими анкерами на кінцях, які зчіплюються бетоном, завдяки чому беруть на себе всю напругу. Зазвичай її замішують в бетон прямо перед заливкою або при виробництві суміші. Фибробетон міцний на розтяг і довговічний, він в 15-20 разів міцніше звичайного бетону. Крім сталевої, для його виготовлення може використовуватися базальтова і поліпропіленова фібра.

Також армування бетону за допомогою фібри займає меншу кількість часу, ніж при використанні каркасів і сіток. Витрати на матеріали при будівництві значно зменшуються - при додаванні фібри в розчин можна домогтися меншої витрати бетону. При руйнуванні бетон не розпадається на окремі компоненти, так як нерв наділяє його в`язкістю.

Також виробництво фибробетона не вимагає великих витрат часу. Фіброволокно поміщають в змішувач з цементним розчином, потім відбувається перемішування компонентів протягом декількох хвилин - за цей період фібра розподіляється по всій бетонної суміші. Також вона відмінно контактує з іншими компонентами суміші, що ще більше підвищує міцність готового матеріалу.

Фибробетон визнаний безпечним для здоров`я людини матеріалом. Він чудово пропускає електромагнітні хвилі, завдяки чому популярний в будівництві житлових будинків. Його нерідко застосовують в будівлях з тонкими стінами. У промисловому будівництві з фібробетону виготовляють наливні та промислові підлоги, дороги, мости, плитки на тротуарах, підлоги гідротехнічних споруд, злітно-посадочні смуги аеродромів. У побутовому будівництві його застосовують для отримання фасадних плит, підлог на перших поверхах, бордюрів, гаражних підвалів і житлових будинків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!