» » » Що таке плита?

Що таке плита?

Що таке плита?

Слово "плита" має багато значень, воно застосовується і в будівництві, і в побуті, і в геології, а також в деяких інших областях. Давайте ж розберемося, що таке плита у всіх значеннях цього слова.

будівельна плита

Будівельні плити виконуються з різних матеріалів і в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені, служать для різних цілей. Залізобетонна плита робиться з бетону і сталі і застосовується, наприклад, для зведення перекриттів будинків. А ось деревно-стружкові або гіпсокартонна плита, звичайно, використовується для внутрішньої обробки.

Плита в геології

Термін "плита" в геології позначає ділянка земної кори в межах платформи, який покритий так званим платформних чохлом. Плита - це протиставлення щиту і масиву - ділянкам платформ, які платформенного чохла не мають.

Кухонна плита

Кухонна плита - це нагрівальний прилад, який використовується для приготування їжі. Кухонні плити сьогодні поділяються на газові, електричні, індукційні і твердопаливні. Дана характеристика, як ви здогадалися, присвоюється в залежності від того, яка енергія використовується для нагріву.

Поради щодо вибору плит ви знайдете в статтях:

повірочна плита

Словосполучення "повірочна плита" використовується для позначення зразкової рівній поверхні, що застосовується, наприклад, в слюсарній справі. Повірочна плита може виготовлятися з різних матеріалів - метал, камінь, пластик і т.д



Увага, тільки СЬОГОДНІ!